Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas
Recept

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gr Bulgur
  • 2 gekookte rode bieten (vacuümverpakt)
  • 150 g gerookte paling
  • 1 pakje Chavroux met bieslook
  • Melk
  • Wat takjes bieslook
  • Wat takjes verse tijm
  • Peper en zout
Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Bereiding

15 stappen

1 / 15

Enkele uren vooraf: kook de bulgur volgens voorschrift.

2 / 15

Snij de rode biet in blokjes. Let daarbij op dat je het sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook spaart.

3 / 15

Voeg de rode biet en het sap toe als de bulgur klaar is. Meng alles goed en laat afkoelen.

4 / 15

Roer de bulgur nog eens goed om, om de kleuren te mengen.

5 / 15

Snij 1 rode biet in plakjes en haal er met een keukenring cirkels uit.

6 / 15

Prak de Chavroux in een kom met een vork om hem los te maken. Voeg een beetje melk toe tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel.

7 / 15

Versnijd een beetje verse bieslook en tijm in het mengsel.

8 / 15

Versnijd de gerookte paling tot een grove tartaar.

9 / 15

Schik het bord met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).

10 / 15

Leg daarop de stukjes gerookte paling.

11 / 15

Haal de cilinder weg. 4. Voeg de cirkels rode biet toe.

12 / 15

Eindig met blaadjes verse tijm die je van de stok afritst.

13 / 15

 Strooi er ten slotte wat grof zout en peper over.

14 / 15

Serveer er de Chavroux-saus bij.

15 / 15

Serveer er eventueel wat scheuten rode biet bij of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook.

Laat het smaken.

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok. Als we weer eens een uitnodiging krijgen om bij hen te gaan lunchen, dan kijken we daar weken op voorhand al naar uit, omdat we weten dat we enorm verwend zullen worden. Ik ben blij dat Jan één van zijn voorgerechten met mij wilde delen. Niet moeilijk om te maken, dit zalige gerecht, dus verwen er je gasten ook maar eens mee.

Bereiding

  1. Enkele uren vooraf: kook de bulgur volgens voorschrift.
  2. Snij de rode biet in blokjes. Let daarbij op dat je het sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook spaart.
  3. Voeg de rode biet en het sap toe als de bulgur klaar is. Meng alles goed en laat afkoelen.
  4. Roer de bulgur nog eens goed om, om de kleuren te mengen.
  5. Snij 1 rode biet in plakjes en haal er met een keukenring cirkels uit.
  6. Prak de Chavroux in een kom met een vork om hem los te maken. Voeg een beetje melk toe tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel.
  7. Versnijd een beetje verse bieslook en tijm in het mengsel.
  8. Versnijd de gerookte paling tot een grove tartaar.
  9. Schik het bord met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).
  10. Leg daarop de stukjes gerookte paling.
  11. Haal de cilinder weg.
    4. Voeg de cirkels rode biet toe.
  12. Eindig met blaadjes verse tijm die je van de stok afritst.
  13.  Strooi er ten slotte wat grof zout en peper over.
  14. Serveer er de Chavroux-saus bij.
  15. Serveer er eventueel wat scheuten rode biet bij of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer