Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas
Recept

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • Gekookte rode biet vacuüm verpakt
  • Bulgur
  • 150 gram gerookte paling
  • 1 pakje Chavroux met bieslook
  • Wat takjes bieslook
  • Wat takjes verse tijm
  • Melk
  • Peper en zout
Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Bereiding

6 stappen

1 / 6

(Enkele uren vooraf) de bulgur koken volgens voorschrift.

2 / 6

1 rode biet in blokjes snijden; sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook sparen

3 / 6

Eens de bulgur klaar is blokjes rode biet en sap toevoegen. Alles goed mengen en laten afkoelen.

4 / 6

De Bulgur nog eens goed omroeren om de kleuren goed te mengen.

5 / 6

1 rode biet in plakjes snijden en daarvan met een keukenring cirkels uithalen.

6 / 6

De Chavroux in een kom met een vork prakken om die los te maken. Een beetje melk toevoegen tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel. Een beetje verse bieslook en tijm versnijden in het mengsel. De gerookte paling versnijden tot een grove tartaar

Serveren

8 stappen

1 / 8

Bord schikken met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).

2 / 8

Daarop de stukjes gerookte paling.

3 / 8

De cilinder weghalen.

4 / 8

Cirkels rode biet toevoegen.

5 / 8

Eindigen met blaadjes van verse tijm die je van de stok afritst.

6 / 8

Tenslotte wat grof zout en peper toevoegen

7 / 8

De Chavroux-saus erbij serveren.

8 / 8

Eventueel wat scheuten van rode biet bij serveren of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook

Laat het smaken.

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok. Als we weer eens een uitnodiging krijgen om bij hen te gaan lunchen, dan kijken we daar weken naar uit omdat we weten dat we enorm verwend zullen worden. Ik ben blij dat Jan één van z’n voorgerechten met mij wilde delen.‬‬

Bereiding

  1. (Enkele uren vooraf) de bulgur koken volgens voorschrift.
  2. 1 rode biet in blokjes snijden; sap dat vrijkomt bij het opensnijden van de vacuümverpakking ook sparen
  3. Eens de bulgur klaar is blokjes rode biet en sap toevoegen. Alles goed mengen en laten afkoelen.
  4. De Bulgur nog eens goed omroeren om de kleuren goed te mengen.
  5. 1 rode biet in plakjes snijden en daarvan met een keukenring cirkels uithalen.
  6. De Chavroux in een kom met een vork prakken om die los te maken. Een beetje melk toevoegen tot de consistentie verandert van vaste kaas naar een smeuïg mengsel. Een beetje verse bieslook en tijm versnijden in het mengsel.
    De gerookte paling versnijden tot een grove tartaar

Serveren

  1. Bord schikken met onderaan een laag bulgur (met een cilinder voor torentjes).
  2. Daarop de stukjes gerookte paling.
  3. De cilinder weghalen.
  4. Cirkels rode biet toevoegen.
  5. Eindigen met blaadjes van verse tijm die je van de stok afritst.
  6. Tenslotte wat grof zout en peper toevoegen
  7. De Chavroux-saus erbij serveren.
  8. Eventueel wat scheuten van rode biet bij serveren of jonge slascheutjes en wat stengels bieslook

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer