Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor wie mee aan tafel schuift — én voor de toekomst van onze planeet. En daarom was ik meteen enthousiast toen ik premium surimi leerde kennen.
Nu hoor ik je denken: Surimi? Is dat niet dat imitatiekrabstaafje? Wel, laat me je even verrassen. Premium surimi wordt gemaakt van witvisfilet van hoge kwaliteit, meer bepaald Alaska-koolvis die op een duurzame manier gevangen wordt in de zuivere, ijskoude wateren rond Alaska. Geen rommel dus, maar pure vis — rijk aan eiwitten, arm aan vet, boordevol smaak én … volledig klaar om te eten.
Wat dit product zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen een makkelijke en lekkere keuze is, maar ook een bewuste. De visserij op Alaska-koolvis wordt streng gecontroleerd en is gecertificeerd als duurzaam. Dankzij het zorgvuldige beheer van de visbestanden en de maritieme hulpbronnen is deze vis een eiwitrijke lekkernij zonder schuldgevoel. Dat is de missie van het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI): ervoor zorgen dat we vandaag én morgen kunnen genieten van heerlijke zeevruchten, zonder de oceanen uit te putten.
Voor de Belgische markt wordt deze surimi op de kaart gezet door Vici Belgium, samen met communicatiepartner A LIST talent agency. En ik ben blij dat ik samen met hen dit mooie verhaal mag vertellen, want zo’n topproduct verdient gewoon een plaats in je keuken.
Vandaag verwerk ik deze fantastische surimi in een gerecht dat alles heeft: comfort, smaak, crunch én eenvoud. Mijn romige ovenschotel met surimi, groenten en een krokante panko topping is zo’n gerecht waar iedereen blij van wordt. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers en voedzaams op tafel wil toveren. Snel de oven in, en genieten maar!
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer