Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Tot mijn grote vreugde komen steeds meer mensen op deze blog specifiek zoeken naar mijn gerechten die ik speciaal voor WW, het nieuwe Weight Watchers maak. WW wil namelijk meer dan ooit gezonde gewoontes aanmoedigen die passen in het dagelijkse leven. Dat gaat over bewegen natuurlijk, maar ook over mentaal welzijn. En essentieel blijft gezonde voeding. 

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling. Want is net dat niet de uitdaging van ons allemaal: lekker eten, elke dag, maar toch ons gewicht een beetje onder controle houden.

Nu het eindelijk lente is, zijn slaatjes altijd een goed idee. Maar dan nog moet je een beetje uitkijken met welke ingrediënten je aan de slag gaat. En ook met dressings moet je wat voorzichtig zijn. En tenslotte kan het geen kwaad om het klassieke slaatje eens op een andere manier te presenteren. Want dat maakt het nieuw en verfrissend, en nodigt uit om smakelijk te eten.

En dat is, zo leert mijn ervaring, ook zeker het geval met dit frisse nieuwe gerecht: slahartjes gevuld met roze garnalen, surimi, eiwit en een lichte mayonaise met magere yoghurt met slechts 2 SmartPoints® waarden per persoon. Hoe goed is dat niet? Geniet ervan.

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

 1. Kook je eieren hard en gebruik enkel het eiwit.
 2. Meng de light mayonaise met de magere yoghurt en de bieslook.
 3. Snij de surimi, de roze garnalen en het eiwit fijn en meng met de mayonaise-yoghurt.
 4. Afkruiden met peper en zout.
 5. Snij de slahartjes doormidden en haal wat van de middelste blaadjes eruit.
 6. Vul de slahartjes met de garnalen en surimi-mix.
 7. Leg er de andere helft van de slahartjes bovenop.
 8. Eventueel vastzetten met een tandenstokertje of een prikkertje.

Tips van de WW Diëtiste / Voedingsdeskundige:

 • Naargelang hoeveel honger je hebt en/of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht aanvullen met een hardgekookt eitje en/of gerookte zalm, en/of met gestoomde krielaardappelen. Reken hiervoor de nodige SmartPoints® waarden (2 SmartPoints waarden per 100 g aardappelen).
 • Door mayonaise te mengen met magere yoghurt, maak je je eigen light versie van mayonaise. Je kan de dressing nog verder afwerken door verse kruiden zoals basilicum, bieslook, koriander en/of munt te hakken en erdoor te mengen. Voor een frisse toets kan je limoen of mosterd toevoegen. Kruid indien nodig jouw creatie af met peper en zout.
 • Je kunt dit ook als leuk bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ serveren.