Recept

Tiramisu fruité rapide

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr aardbeien (of ander fruit naar keuze)
  • 200 gr speculaas (opgelet indien glutenallergie, speculaas bevat gluten)
  • 250 gr Alpro Go On natuur of zijden tofu
  • 160 ml zwarte koffie
  • 125 gr plantaardige slagroom (bv. Alpro Soya Cuisine, Soyatoo, Schlagfix)
  • 3 el amaretto
  • 2 takjes munt
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kl vanille-extract

BereidinG

5 stappen

1 / 5

Doe de koffie, amaretto en bruine suiker in een steelpan en laat inkoken tot een siroop. Laat vervolgens afkoelen.

2 / 5

Klop de slagroom op. Roer er vervolgens de Alpro Go On/zijden tofu en het vanille-extract doorheen.

3 / 5

Snijd de helft van het fruit in kleine blokjes en roer het fruit voorzichtig door het mengsel.

4 / 5

Snijd de andere helft van het fruit in iets grovere stukken. Deze stukken heb je nodig voor de afwerking.

5 / 5

Mix de speculaas fijn in een keukenrobot.

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Vul enkele dessertglaasjes als volgt: leg een laagje speculaaskruimels op de bodem en doe een lepel van het slagroommengsel erover.

2 / 4

Leg opnieuw een laagje kruimels en een lepel van het slagroommengsel.

3 / 4

Druppel er de afgekoelde koffiesaus over.

4 / 4

Werk af met plakjes fruit en blaadjes munt.

Laat het smaken.

Bij Would Be Chef krijg je niet alleen mijn recepten en culinaire vondsten maar deel ik voortaan ook de keukenavonturen van andere Would Be Chefs! Evelyne Mertens mag de spits af bijten met een plantaardig dessert om duimen en vingers van af te likken: de tiramisu fruité rapide. Ideaal als dessert of tussendoortje en geschikt voor vegetariërs én veganisten.

Evelyne is diëtiste en gespecialiseerd in vegetarisme en veganisme en is ook vrijwillig diëtiste bij EVA vzw. Ze combineert dat vrijwilligerswerk al 8 jaar met een fulltime job als wetenschappelijk medewerker aan de KULeuven en de FOD Volksgezondheid. Ze geeft wekelijks advies over plantaardige voeding en heeft een eigen voedingsrubriek in EVA Magazine.

Het idee voor het recept is ontstaan toen Evelyne vaak de vraag kreeg van haar lezers om een plantaardig dessert te ontwikkelen dat eenvoudig te bereiden is. Bovendien moest het recept geschikt zijn om op een feestje zowel veganisten als niet-veganisten te laten smullen en graag ook rekening houden met een lactose- en/of glutenintolerantie. Resultaat is deze tiramisu fruité rapide. Je kan bovendien zelf het soort fruit kiezen dat je toevoegt. Het dessert is veel lichter en makkelijker verteerbaar dan de dierlijke variant. Oh en het dessert is bovendien ook nog eens cholesterol-arm maar lekker!

Voor meer inspirerende gerechten van Evelyne Mertens, check haar Facebookpagina! Evelyne hou alvast je brievenbus in de gaten want de Would Be Chef keukenschort komt jouw richting uit. Proficiat!

BereidinG

  1. Doe de koffie, amaretto en bruine suiker in een steelpan en laat inkoken tot een siroop. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Klop de slagroom op. Roer er vervolgens de Alpro Go On/zijden tofu en het vanille-extract doorheen.
  3. Snijd de helft van het fruit in kleine blokjes en roer het fruit voorzichtig door het mengsel.
  4. Snijd de andere helft van het fruit in iets grovere stukken. Deze stukken heb je nodig voor de afwerking.
  5. Mix de speculaas fijn in een keukenrobot.

Dresseren

  1. Vul enkele dessertglaasjes als volgt: leg een laagje speculaaskruimels op de bodem en doe een lepel van het slagroommengsel erover.
  2. Leg opnieuw een laagje kruimels en een lepel van het slagroommengsel.
  3. Druppel er de afgekoelde koffiesaus over.
  4. Werk af met plakjes fruit en blaadjes munt.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer