VIER DE WERELDDAG VAN HET BELEGDE BROODJE

Het is vandaag, 14 september, de “werelddag van het belegde broodje”. Officieel: “The World Hoagie Day”. Oorspronkelijk was een Hoagie een zacht broodje gevuld met Italiaanse charcuterie en kaas en groenten. Maar intussen zijn er natuurlijk duizenden soorten belegde broodjes te koop, voor elk wat wils. Met vlees, vis, kaas, veggie of vegan. Alles is mogelijk. Hoe vaak eten we niet een broodje in de kantine of op het werk, of thuis als snack? Dus goed dat er genoeg variaties bestaan op de klassieke smos of Martino. In sommige broodjesbars zijn er vandaag echt zeer kwalitatieve en gezonde, maar vooral ook creatieve broodjes te koop. Respect daarvoor.

Ik wil deze feestdag graag vieren met een heel simpel maar belachelijk lekker warm belegd broodje, namelijk een hotdog met witloof en kaas. Het beste van de Vlaamse keuken, gecombineerd met een gekende Amerikaanse klassieker, kortom een feestelijk belegd broodje.

Bereiding

  1. Stoof de fijn gesnipperde witloof in boter. Kijk of er voldoende vocht op is, en voeg desnoods wat toe. Kruid naar smaak en voeg eventueel een beetje suiker toe.
  2. Giet wanneer het witloof gestoofd is al het overbodige vocht weg.
  3. Grill de worstjes in de pan.
  4. Snij de broodjes open.
  5. Leg een worstje tussen het broodje.
  6. Beleg de broodjes met het witloof.
  7. Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en zet even onder een gloeiend hete grill.