Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243
Recept

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Dit heb je nodig

  • 4 MSC-gecertificeerde maatjes
  • 1 grote geroosterde paprika (bijvoorbeeld uit een pot, of je kunt zelf een paprika roosteren)
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, dun gesneden
  • 2 handenvol gemengde sla (zoals rucola, veldsla of babyspinazie)
  • 1 handje olijven (bijvoorbeeld Kalamata of groene olijven)
  • 1 el kappertjes (optioneel)
  • Verse basilicum (om te garneren)
Voor de citrusdressing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 tl honing (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Maak de dressing: Meng de olijfolie, witte wijnazijn, sinaasappelsap, citroensap en honing in een kom. Klop alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

2 / 5

Bereid de salade: Leg de gemengde sla op een groot bord. Voeg de komkommer, cherrytomaten, rode ui, olijven, kappertjes en de gesneden geroosterde paprika toe.

3 / 5

Snijd de haringfilets in stukjes en leg ze bovenop de salade.

4 / 5

Besprenkel de salade met de citrusdressing en garneer met verse basilicum.

5 / 5

Serveer de salade direct, eventueel met wat vers brood om de smaken te versterken.

Laat het smaken.

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst. Het Marine Stewardship Council-label (MSC) staat garant voor duurzame, wilde visvangst: met respect voor de visbestanden, het mariene ecosysteem én de vissers zelf. Dat proef je, én dat voelt goed. Deze salade is een smaakbom vol contrasten: ziltige haring, zoete geroosterde paprika, frisse citrusdressing en mediterraanse accenten zoals olijven en basilicum. Licht, kleurrijk en perfect voor een zonnige lunch of een aperodiner op het terras.

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75242
Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75233
Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Bereiding

  1. Maak de dressing: Meng de olijfolie, witte wijnazijn, sinaasappelsap, citroensap en honing in een kom. Klop alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de salade: Leg de gemengde sla op een groot bord. Voeg de komkommer, cherrytomaten, rode ui, olijven, kappertjes en de gesneden geroosterde paprika toe.
  3. Snijd de haringfilets in stukjes en leg ze bovenop de salade.
  4. Besprenkel de salade met de citrusdressing en garneer met verse basilicum.
  5. Serveer de salade direct, eventueel met wat vers brood om de smaken te versterken.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer