Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met een heel verfijnd product dat een Sint-Jacobsoester toch is, maar dit is zo ontzettend lekker … Lees meer
Deze ovenschotel maak ik heel graag en ook best vaak. Het idee kwam van mijn goede vriend Geert Hoste. Ik herinner me nog goed hoe hij het op een mooie zomeravond voor ons maakte, met aardappeltjes, Noilly Prat, veel verse kruiden, uien, look, gamba’s en heel veel verse schelpjes … Lees meer
Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food … Lees meer
Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje … Lees meer
Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer
Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden … Lees meer
Ik had het verschillende chefs al eens zien doen: knolselder bereiden in zoutkorst, en ik dacht: dat moet ik toch ook eens proberen. Met zeebaars doe ik het vaker, en ik heb het ook al eens met kip geprobeerd, en altijd ben ik zwaar onder de indruk van het resultaat … Lees meer
Ik moet eerlijk bekennen: de inspiratie voor dit gerecht kreeg ik in het onwaarschijnlijk heerlijke restaurant Kadeau in Kopenhagen enkele maanden geleden … Lees meer
Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde … Lees meer
Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen … Lees meer
In Kruishoutem in Oost-Vlaanderen wordt een zeer bijzonder visje gekweekt: de omegabaars. Een heel duurzame vis die op een honderd procent plantaardig dieet van granen en zaden wordt gekweekt en die heel veel Omega 3 vetzuren bevat, wat deze vis zeer gezond maakt … Lees meer
Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen … Lees meer
Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht … Lees meer
Het is nu absoluut het topseizoen van de tomaten. Ze zijn op dit moment goedkoop, massaal in voorraad en ze zitten echt boordevol smaak. Bij je groenteboer en in de betere supermarkt kun je ze vinden in de mooiste vormen, en ze smaken intens zoet met een lekker zuurtje voor de balans … Lees meer
Ze zijn, er de mosselen. En ze zijn echt echt lekker! Er zijn nog altijd mensen die zich houden aan de regel dat er een “r” in de naam van de maand moet zitten om mosseltjes te consumeren, maar eerlijk gezegd: dat slaat nergens meer op … Lees meer
Het is vandaag 9 augustus, en dat is “Rice Pudding Day”. Voor de liefhebbers van “rijstpap met gouden lepeltjes”: recepten genoeg in de hemel, en ook hier op het internet … Lees meer
De lekkerste recepten ontstaan niet vanuit overvloed. Wanneer ik de ijskast per se leeg wil koken, bijvoorbeeld net voor een vakantie, of in Barcelona op het einde van de vakantie en dus creatief aan de slag moet gaan met restjes, kook ik vaak de plezierigste en zeker ook smakelijkste gerechten … Lees meer
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis … Lees meer
We moeten niet alle klassiekers vergeten, daarom de spotlights vandaag op deze heerlijke schotel. Het is een soort van overblijfsel uit de “culinaire jaren 70”, deze Russische salade … Lees meer
Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen … Lees meer
Niks zo leuk als ‘s ochtends vers gevangen vis halen op de markt en daar een uurtje later mee aan de slag gaan. Hier in Barcelona vind ik bijvoorbeeld de verse zeeduivel zo lekker … Lees meer
Kwartfinale op het WK voor onze jongens vanavond. En dat zal wellicht ook weer een taaie worden. Brazilianen zijn voetbalgek en vanavond (deze namiddag plaatselijke tijd) zal een hele trotse natie achter hun elftal staan … Lees meer
Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meer
In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal … Lees meer
Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten … Lees meer
Op een zondag vorig jaar hadden we bij ons thuis een grote bbq en bij het hoofdgerecht, prachtige côte à l’os met lekkere aardappeltjes in de oven, had ik een hele grote schotel tomaten klaar gemaakt … Lees meer
Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ … Lees meer
Ik mocht enkele weken geleden met Appie On Tour voor het eerst koken op locatie in de winkel van Albert Heijn in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Ik maakte toen gemarineerde zalm met courgetti, een lekker recept dat je zeker eens moet uitproberen, ik kreeg er al veel fijne reacties op … Lees meer
In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis … Lees meer
Als er één ding is dat ik saai vind, dan is het wel exact recepten volgen uit een boek. Dat klinkt nu een beetje dwaas wellicht, omdat ik zelf ook een kookboek uitheb, en jullie hier ook elke week een receptje voorschotel … Lees meer