Recepten

GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

Gemarineerde zalm met courgetti

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer

MIJN PITTIGE PASTA VONGOLE

Mijn pittige pasta vongole

Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus … Lees meer

BEEF TATAKI

Beef tataki

Waarom gaan zo veel plezierige restaurants dicht? Wanneer je in de stad woont dan is dat probleem wellicht iets minder groot, omdat er altijd wel weer een nieuw eettentje de deuren opent wanneer een ander sluit, maar als je op het platteland woont zoals ikzelf en één van je favoriete restaurantjes sluit de deuren, dan is dat serieus vervelend … Lees meer

COUSCOUSSALADE "RECIPE FOR DISASTER"

Couscoussalade “recipe for disaster”

1 op de 9 mensen in de wereld, dat zijn er maar liefst 815 miljoen, gaan ‘s avonds slapen met een lege maag. Met honger dus. Dat zou helemaal niet moeten gebeuren, want er is in principe voedsel genoeg om iedereen te eten te geven … Lees meer

EEN PRIJSWINNEND ASPERGEGERECHT

Een prijswinnend aspergegerecht

Maandagavond zat ik samen met de chefs Frank Fol, Kwinten De Paepe en Rik Dumon en ook de  burgemeester Steven Swiggers en de schepen Nico Bogaerts van Haacht in de jury van een asperge-kookwedstrijd van de gemeente … Lees meer

DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ

De joe burger van de drive-in bbq

Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde … Lees meer

FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES

Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes

De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten … Lees meer

GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ

Gemarineerd lamsvlees op de bbq

Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen … Lees meer

ASPERGES MET TORTELLINI EN GEROOKTE ZALM

Asperges met tortellini en gerookte zalm

Joepie! Ze zijn er: de asperges. Van nu tot half juni staan ze bij mij zeker twee a drie keer per week op het menu. Ik vind asperges op alle mogelijke manieren lekker … Lees meer

HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT

Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten … Lees meer

INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!

Indisch comfort-food in 1, 2, 3!

Toen we na een weekje New York aankwamen in Barcelona (waar we twee maanden niet geweest waren wegens drukke DJ-weekends in Vlaanderen) was het al behoorlijk laat, en toch hadden we door een culinaire jetlag nog wel wat honger … Lees meer

RECEPT GEMBER- EN CITROENTHEE

Recept gember- en citroenthee

Ik ben en blijf een grote fan van gember- en citroenthee. Het is super simpel om klaar te maken, en behoorlijk efficiënt om gezond aan de dag te starten en makkelijker je vet te verbranden … Lees meer

FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES

Filet pure met bloemkool-pickles

Ik hou van Belgische Pickles omwille van de lekker pittige, zure smaak. Het is bovendien één van de gezondste “sausjes” omdat er weinig calorieën inzitten … Lees meer

TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL

Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel

Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos … Lees meer

OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Ovenschotel met bloemkool en witte vis

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje … Lees meer

ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES

Zelfgemaakte kip curry met tuc-koekjes

Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes … Lees meer

DE MAKKELIJKE RIJSTSLA VAN MIJN MAMA

De makkelijke rijstsla van mijn mama

Ik neem je even mee naar een ver verleden, de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig, vorige eeuw. Sven was nog een Svenneke en mijn broer Arn (nu toch ook een frisse veertiger met drie prachtige dochters) was nog gewoon mijn kleine broertje … Lees meer

ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS

Zwart brood met zelf gemarineerde zalm en kruidenkaas

Vaak krijg je als foodblogger de vraag om een nieuw product uit te testen en daar dan een leuke recensie over te schrijven. Soms denk je: “tja, misschien, maar ik zie hier niet meteen een tof of smakelijk verhaal in … Lees meer

BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN

Balletjes van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten

Ballekes zijn altijd lekker. Maar ze kunnen ook super gezond zijn! Deze keer heb ik lekkere balletjes gemaakt van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten, met een fris pittig sausje bij … Lees meer

ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen … Lees meer

SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE

Skrei met rijst van konjac en courgette

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt … Lees meer

INDISCHE KABELJAUW MET PREI

Indische kabeljauw met prei

Laat ons eerlijk zijn: de winter is nu niet bepaald het seizoen om elke dag slaatjes te eten. Daar kun je in die koude donkere dagen van januari en februari zo weinig troost en energie uit putten, toch … Lees meer

PITTIGE THAISE VOL-AU-VENT

Pittige thaise vol-au-vent

Laat ik maar met de deur in huis vallen, en eventuele criticasters vlug even voor zijn: een echte vol-au-vent is dit natuurlijk niet. Maar het is wel een toffe variant op het thema … Lees meer

VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR

Valentijn: asperges met royal belgian caviar

Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan … Lees meer

Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Noedels (genoemd naar het Duitse Nudel, wat pasta betekent) zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg en gekookt worden in water. In veel Aziatische landen eten mensen het dagelijks omdat het gewoon erg voedzaam en lekker is … Lees meer

MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN

Mijn lekker 250 calorieËn gerecht voor albert heijn

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen … Lees meer

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO

Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango

Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meer

SUPERGEZOND EN LEKKER BLOEMKOOLPIZZA

Supergezond en lekker bloemkoolpizza

Ik weet het ook wel, ik ben eigenlijk een beetje laat. Het is intussen al jaren een trend in Hollywood, waar de sterren natuurlijk ontzettend hard bezig zijn met hun lijntje en alle koolhydraten proberen te vermijden: bloemkoolpizza … Lees meer

"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"

“tartiflette meets raclette”

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder … Lees meer

MIJN CHILI SIN CARNE

Mijn chili sin carne

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam … Lees meer