Eerlijk: pindakaas, ik vind het maar iets vreemds. Iets Hollands vooral, onze Noorderburen zijn er gek op. Zo puur op de boterham vind ik het ook veel te zout … Lees meer
Steeds meer Belgen (drie kwart zelfs, zo blijkt uit een onderzoek van IVOX in opdracht van Aoste) eten wekelijks of zelfs vaker boterhammen met vegetarisch of zelfs veganistisch beleg … Lees meer
Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend … Lees meer
Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer
Wanneer het eens echt decadent lekker mag zijn, dan is witte truffel natuurlijk het ultieme goud. Het is de lekkerste truffel die er is, vol smaak, geur en aroma … Lees meer
Dit gekke hapje is in geen tijd klaar! Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt me ook iets van het goede teveel … Lees meer
Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen … Lees meer
Zoals je al weet ben ik als ambassadeur van Moulinex dit najaar aan de slag met de fantastische Companion. Hier kun je mijn recept vinden van “cheesecake met kingkrab en viseitjes” en ik mag ook zo’n prachtig toestel weggeven … Lees meer
Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven … Lees meer
De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden … Lees meer
Eerder deze maand heb ik enkele recepten ontwikkeld voor de Cookeo van Moulinex. De Cookeo kun je eigenlijk beschouwen als een handige keukenassistent … Lees meer
Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer
Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd … Lees meer
Je weet dat ik er een erezaak van maak om altijd met gemakkelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Groenten die je gewoon in de supermarkt of bij de groenteboer om de hoek vinden kunt … Lees meer
Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken … Lees meer
Eerder deze maand heb ik een recept aan jullie voorgesteld dat je heel erg makkelijk klaar kunt maken in de Cookeo: mosselen met wortel, cocosmelk en rode curry … Lees meer
Het is zowat tien jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer
Nooit eten weggooien, dat is al lang mijn principe. Omdat ik het verspillen van voedsel ethisch echt niet OK vind. Maar het is ook gewoon zonde, omdat je met restjes van de dag voordien soms de mooiste en meest originele gerechten kunt maken … Lees meer
Het is intussen weer enkele jaren geleden, maar ik heb echt de mooiste herinneringen aan mijn reizen naar het verre Oosten. De eerste keer dat ik er kwam is nu toch bijna 15 jaar geleden in Hong Kong … Lees meer
Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik … Lees meer
In de zomer vinden we het natuurlijk lekker om eens een licht slaatje te eten. Maar in de herfst of in de winter een slaatje eten, dat zijn we eigenlijk niet zo gewoon … Lees meer
Ik hou van uitgebreid koken, dat weet iedereen intussen wel. Soms maak ik echt tijd om uren in de keuken te staan en super speciale gerechten in elkaar te steken … Lees meer
Veel meer nog dan in allerlei moderne restaurants waar ze met poedertjes en gelletjes, proefbuisjes en schuimpjes uitpakken, ben ik gecharmeerd van restaurants waar ze de klassiekers uit de gastronomie nog feilloos kunnen bereiden … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader … Lees meer
In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty … Lees meer
Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles … Lees meer
Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo. Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht … Lees meer
Soms moet je het ook niet te ver gaan zoeken ook. Lekker vers rood en blauw fruit, bestaat er in de zomer een lekkerder dessert dan dat? Het is gezond en fris en je kunt het puur eten als een lekker fruitslaatje, bij het ontbijt of brunch of als lekker tussendoortje … Lees meer
Dit is een prima gerechtje voor wie graag licht en gezond eet: heerlijke gepelde verse gamba’s die je een beetje spicy maar tegelijk zoet met wat honing, sojasaus en frisse limoen marineert en vervolgens bakt … Lees meer
Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden … Lees meer