Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is. En dat heeft een hele goede reden, dit is gewoon zeer eerlijke, heerlijke productkeuken.
Je kunt zelf de garnalen of oesters of gamba’s of andere lekkernijen uit de koeltoog kiezen, en ze worden supervers à la minute voor je bereid. De patatas bravas zijn zalig. De kroketten met kip en ham ook. De Obama kroketjes zijn met inktvis gemaakt. En de Bomba Paco Meralgo is echt een bom! Je kunt er heerlijke wijnen aan het glas bestellen, vaak ook toppers. Hou er wel rekening mee: hier geen te fancy gedoe, het is een komen en gaan van gerechten en de service is correct maar wel lekker snel. Je tafel zal die avond met andere woorden een paar keer verkocht worden. Maar doe jezelf een lol, bestel beetje bij beetje, en laat wat plaats voor vlees. Wij bestellen altijd een portie ‘Daus de filet al ajillo’ en een portie ‘Daus de filet al pebre negre’. Dat zijn stukjes steak die sissend in het vet in aarden potjes geserveerd worden. We raken er maar niet uit wat het lekkerste is: met peper of met look, dus sharen we. En we soppen dan ons brood in de heerlijke olie.
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer