paco-jul-22-88
Restaurant

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is. En dat heeft een hele goede reden, dit is gewoon zeer eerlijke, heerlijke productkeuken.

Brioche de Txangurro
DSC_0580
DSC_0596
ensalada de ventresca y jamón
iris i eva
josep camí i el mero
Judías de Santa Pau con chipirones y tiradito de atún
lomo de atún rojo

Je kunt zelf de garnalen of oesters of gamba’s of andere lekkernijen uit de koeltoog kiezen, en ze worden supervers à la minute voor je bereid. De patatas bravas zijn zalig. De kroketten met kip en ham ook. De Obama kroketjes zijn met inktvis gemaakt. En de Bomba Paco Meralgo is echt een bom! Je kunt er heerlijke wijnen aan het glas bestellen, vaak ook toppers. Hou er wel rekening mee: hier geen te fancy gedoe, het is een komen en gaan van gerechten en de service is correct maar wel lekker snel. Je tafel zal die avond met andere woorden een paar keer verkocht worden. Maar doe jezelf een lol, bestel beetje bij beetje, en laat wat plaats voor vlees. Wij bestellen altijd een portie ‘Daus de filet al ajillo’ en een portie ‘Daus de filet al pebre negre’. Dat zijn stukjes steak die sissend in het vet in aarden potjes geserveerd worden. We raken er maar niet uit wat het lekkerste is: met peper of met look, dus sharen we. En we soppen dan ons brood in de heerlijke olie.

navajas de las Islas Cíes
paco-jul-22-10
PacoMeralgo_alta-4
PacoMeralgo_baixa-23
pacomeralgo_baixa-37
pacomeralgo_baixa-164
Rabo de toro con Parmentier
Repostería Baixas
torrija con helado de vainilla

Wil je nog meer héérlijke restaurants als Paco Meralgo ontdekken in de Catalaanse hoofdstad? Klik hier en bestel meteen jouw exemplaar van mijn boek ‘Mijn Barcelona’. Exclusief te koop via www.silenro.be

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Soluna2

Soluna, een heerlijke Japanner in Barcelona

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer

Le Du Kaan Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand9

Le Du Kaan, lekker eten op de 56ste verdieping

Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer