Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld. Zowel in Master Chef Azië als in Master Chef Arabië heeft ze geschitterd, in alle mogelijke culinaire lijsten komt ze als een raket door het glazen plafond geknald, en haar schitterende restaurant in het midden van de Chinese wijk, in een zeer karakteristiek en zeer authentiek smal huis met vijf verdiepingen won binnen het jaar een Michelin ster en de prijs van beste nieuwkomer voor Michelin. Op de koop toe werd Pam verkozen tot beste vrouwelijke chef in Azië in 2024.
Je start met een heerlijke kombucha in de bar helemaal beneden en wordt dan uitgenodigd om een in ontzettend smalle lift per twee naar het dakterras te verhuizen waar de aperitiefhapjes en een glas verrassend lekkere Thaise wijn worden geserveerd. De hapjes zijn meteen zo lekker dat je beseft: hier gaan we verwend worden. Na de hapjes verhuis je naar je tafel waar je het ene na het andere gerechtje geserveerd krijgt, allemaal prachtige voorbeelden van de Chinees-Thaïse keuken die chef Pam als de beste beheerst. Starten doe je met een soort van pikzwart croissantje gevuld met kip en Chinese kruiden, later volgen onder andere de beste Sint-Jacobs-oester ooit met een spicy saté saus, zeebaars met een beurre blanc die de Aziatische en Westerse smaken mooi vermengt en als hoofdgerecht twee weken gerijpte eend, die werkelijk perfect gegaard is en met de mooiste side dishes op tafel verschijnt. Echt een feestgerecht. Het kokosdessert komt in de vorm van het huis, kijk maar naar de foto’s, zo mooi ziet dit eruit.
Potong deed me ontzettend denken aan Masque in Mumbai vorig jaar. Nog zo’n topper in de discovery lijst van de 50 best. Gelegen in een niet evidente buurt, je chauffeur zal even moeten zoeken, heel hedendaagse haute cuisine zonder een zweempje snobisme, echt schitterend. Volgens de conciërge in ons hotel is dit vandaag een van de meest onboekbare tafels in de stad. Mensen vechten er bijna voor om hier een dinertje te kunnen boeken. Ik ben Roger van Damme zo dankbaar dat hij ons hier heeft binnengekregen. Een avond om nooit te vergeten. En eigenlijk nu al twee sterren waard! You go Pam!
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guest table van Gaggan Anand … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer