ROBATA: TRENDY SUSHI IN BARCELONA

Behoorlijk nieuw in Barcelona, maar intussen een absolute hot spot. Je moet absoluut reserveren of het wordt heel moeilijk om een tafeltje te scoren. Het interieur is heel chique, op een hedendaagse manier, met veel hout en natuurlijke materialen. Trendy maar niet op de Scandinavische pinterestmanier.

Behoorlijk donker ook, en dat is wel eens goed nieuws. Als er één ding tegen de Spaanse horeca te zeggen valt is dat er vaak veel te veel licht is in restaurants, vaak zelfs neon. In tegenstelling tot New York bijvoorbeeld, waar het vaak veel te donker is. Maar hier is het evenwicht mooi gevonden!

Robata is Japanse barbecue, en dat kun je hier eten. Moet je zeker doen: Yakitori, de brochettes van kip, Solomillo, brochette van rundsvlees en zeker ook die van groene asperges, gegrild op de Japanse barbecue zijn zalig. Maar ook de sashimi is van topkwaliteit!

En dan zwijg ik nog over de sushi. Die zijn overheerlijk en vooral verrassend. Eerder zoals de Amerikanen dat aanpakken dan de Japanners die ongetwijfeld wat strenger in de leer zijn. Wat gedacht van uramaki La Maffia met mozarella, zongedroogde tomaatjes en zalm? Of helemaal wild: Sexy Tuna met gekarameliseerde uramaki met tonijn, roomkaas en aardbei. En vergeet zeker de Chicken Yakisoba niet, gewokte noodels met groenten en kip, maar oh zo heerlijk.

Ook al is dit een chique tent, alles is ontzettend betaalbaar. Zelf drink ik hier graag de Spanish White Guerilla, een Albarino, en een uitstekende begeleider bij deze keuken, en die kost om en bij de twintig euro voor een fles. Kortom: niet duur, zeer lekker, echt een place to be!