Behoorlijk nieuw in Barcelona, maar intussen een absolute hot spot. Je moet absoluut reserveren of het wordt heel moeilijk om een tafeltje te scoren. Het interieur is heel chique, op een hedendaagse manier, met veel hout en natuurlijke materialen. Trendy maar niet op de Scandinavische pinterestmanier.
Behoorlijk donker ook, en dat is wel eens goed nieuws. Als er één ding tegen de Spaanse horeca te zeggen valt is dat er vaak veel te veel licht is in restaurants, vaak zelfs neon. In tegenstelling tot New York bijvoorbeeld, waar het vaak veel te donker is. Maar hier is het evenwicht mooi gevonden!
Robata is Japanse barbecue, en dat kun je hier eten. Moet je zeker doen: Yakitori, de brochettes van kip, Solomillo, brochette van rundsvlees en zeker ook die van groene asperges, gegrild op de Japanse barbecue zijn zalig. Maar ook de sashimi is van topkwaliteit!
En dan zwijg ik nog over de sushi. Die zijn overheerlijk en vooral verrassend. Eerder zoals de Amerikanen dat aanpakken dan de Japanners die ongetwijfeld wat strenger in de leer zijn. Wat gedacht van uramaki La Maffia met mozarella, zongedroogde tomaatjes en zalm? Of helemaal wild: Sexy Tuna met gekarameliseerde uramaki met tonijn, roomkaas en aardbei. En vergeet zeker de Chicken Yakisoba niet, gewokte noodels met groenten en kip, maar oh zo heerlijk.
Ook al is dit een chique tent, alles is ontzettend betaalbaar. Zelf drink ik hier graag de Spanish White Guerilla, een Albarino, en een uitstekende begeleider bij deze keuken, en die kost om en bij de twintig euro voor een fles. Kortom: niet duur, zeer lekker, echt een place to be!
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guesttable van Gaggan Anand … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer