Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld. Je kunt in The Oberoi overigens ook prima Westers eten, in Fenix, het all day restaurant op de benedenverdieping, of bij Vetro.
Vetro is een verfijnd Italiaans restaurant met een moderne, elegante sfeer en een strak interieur met grote ramen die uitzicht bieden op de werkelijk fascinerende stad. Je krijgt meteen een mandje met uitstekende Italiaanse broden geserveerd, wat in India niet altijd evident is!
De focus ligt op authentieke Italiaanse gerechten, bereid met hoogwaardige, vaak geïmporteerde ingrediënten. De menukaart bevat mooie klassieke gerechten zoals verse pasta’s, houtovenpizza’s en delicate zeevruchten, maar wij gingen er dineren op Valentijn en toen werd een uitgebreid Valentijns-menu geserveerd, waar al eens een hartje en een rozenblad aan te pas kwam. Prima verzorgd, maar ik ben soms al even blij met enkel een lekkere pasta.
Vetro staat bekend om zijn uitgebreide wijnkelder, de Enoteca, die een indrukwekkende selectie van wijnen biedt, en vooral uit Italië. De service is zoals overal in elk Oberoi hotel onberispelijk, erg vriendelijk en persoonlijk. Je voelt ook wel dat dit op andere dagen ook de place to be is voor zakenlunches.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer