Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld. Je kunt in The Oberoi overigens ook prima Westers eten, in Fenix, het all day restaurant op de benedenverdieping, of bij Vetro.
Vetro is een verfijnd Italiaans restaurant met een moderne, elegante sfeer en een strak interieur met grote ramen die uitzicht bieden op de werkelijk fascinerende stad. Je krijgt meteen een mandje met uitstekende Italiaanse broden geserveerd, wat in India niet altijd evident is!
De focus ligt op authentieke Italiaanse gerechten, bereid met hoogwaardige, vaak geïmporteerde ingrediënten. De menukaart bevat mooie klassieke gerechten zoals verse pasta’s, houtovenpizza’s en delicate zeevruchten, maar wij gingen er dineren op Valentijn en toen werd een uitgebreid Valentijns-menu geserveerd, waar al eens een hartje en een rozenblad aan te pas kwam. Prima verzorgd, maar ik ben soms al even blij met enkel een lekkere pasta.
Vetro staat bekend om zijn uitgebreide wijnkelder, de Enoteca, die een indrukwekkende selectie van wijnen biedt, en vooral uit Italië. De service is zoals overal in elk Oberoi hotel onberispelijk, erg vriendelijk en persoonlijk. Je voelt ook wel dat dit op andere dagen ook de place to be is voor zakenlunches.
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer