Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert.
De eerste keer dat ik zelf in India was, was op mijn 17de, en het was wellicht de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Helemaal niet in luxe omstandigheden, reisde ik met een groep jongeren vanover de hele wereld. Het was zalig maar ook heel zwaar, en het was wennen voor ons aan het bijzondere spicy eten, nu 35 jaar geleden.
Ruim dertien jaar geleden waren we in Rajastan, in Delhi, Jaipur en Agra en ook dat was een prachtige reis, een stuk luxueuzer dan die op mijn zeventiende. Tijden veranderen, en mensen ook. We werden ondergedompeld in een schitterende cultuur, het eten was indrukwekkend en veel milder, op onze explicite vraag, en de gastvrijheid was enorm.
Dit jaar bezochten we Mumbai en Udaipur, en op beide plekken sliepen we in het Oberoi hotel. De betere restaurants in India kun je trouwens traditioneel vooral in en bij de grotere hotels vinden. En Ziya is een uiterst verfijnd Indiaas restaurant gelegen in het luxe Oberoi Hotel in Mumbai.
Onder leiding van de beroemde chef-kok Vineet Bhatia, die overal in de wereld toprestaurants aanstuurt, en die bekend staat om zijn innovatieve benadering van de Indiase keuken, mag je je in Ziya verwachten aan traditionele smaken en gerechten maar met een moderne twist.
Het restaurant heeft een eerder zakelijk, elegant en eigentijds interieur en het uitzicht over de Arabische Zee is adembenemend. De sommeliers slagen er in om prima wijnen te serveren bij de uitstekende gerechten die er allemaal verrassend mooi uitzien. En wat helemaal fijn is: er wordt wel degelijk rekening gehouden met ons Westerse smaakpallet, dus te spicy is het gelukkig niet.
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer