Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert.
De eerste keer dat ik zelf in India was, was op mijn 17de, en het was wellicht de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Helemaal niet in luxe omstandigheden, reisde ik met een groep jongeren vanover de hele wereld. Het was zalig maar ook heel zwaar, en het was wennen voor ons aan het bijzondere spicy eten, nu 35 jaar geleden.
Ruim dertien jaar geleden waren we in Rajastan, in Delhi, Jaipur en Agra en ook dat was een prachtige reis, een stuk luxueuzer dan die op mijn zeventiende. Tijden veranderen, en mensen ook. We werden ondergedompeld in een schitterende cultuur, het eten was indrukwekkend en veel milder, op onze explicite vraag, en de gastvrijheid was enorm.
Dit jaar bezochten we Mumbai en Udaipur, en op beide plekken sliepen we in het Oberoi hotel. De betere restaurants in India kun je trouwens traditioneel vooral in en bij de grotere hotels vinden. En Ziya is een uiterst verfijnd Indiaas restaurant gelegen in het luxe Oberoi Hotel in Mumbai.
Onder leiding van de beroemde chef-kok Vineet Bhatia, die overal in de wereld toprestaurants aanstuurt, en die bekend staat om zijn innovatieve benadering van de Indiase keuken, mag je je in Ziya verwachten aan traditionele smaken en gerechten maar met een moderne twist.
Het restaurant heeft een eerder zakelijk, elegant en eigentijds interieur en het uitzicht over de Arabische Zee is adembenemend. De sommeliers slagen er in om prima wijnen te serveren bij de uitstekende gerechten die er allemaal verrassend mooi uitzien. En wat helemaal fijn is: er wordt wel degelijk rekening gehouden met ons Westerse smaakpallet, dus te spicy is het gelukkig niet.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer