Restaurants

(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl

(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl

Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen … Lees meer

Niven: een Nederlandse Michelinster met een erg toffe formule!

Niven: een Nederlandse Michelinster met een erg toffe formule!

Vorig weekend was ik nog eens even in Den Haag. De Nederlandse hoofdstad is (naast Barcelona natuurlijk) nog steeds één van mijn favoriete uitvalsbasissen … Lees meer

Het favoriete restaurant van Hannah Van Ongevalle

Het favoriete restaurant van Hannah Van Ongevalle

Ook altijd op zoek naar culinaire pareltjes die je niet mag missen? Would Be Chef helpt je met plezier op weg naar de niet te missen hotspots van de experts … Lees meer

STEIRERECK… OOIT MIJN FAVORIETE RESTAURANT VAN DE WERELD

Steirereck… ooit mijn favoriete restaurant van de wereld

Donderdagavond (we hadden iets te vieren) gingen we nog eens dineren in Steirereck in Wenen, het tiende beste restaurant van de wereld. Het was onze derde keer dat we er waren … Lees meer

Épicure: klassieke wereldklasse zoals die enkel in Parijs bestaat

Épicure: klassieke wereldklasse zoals die enkel in Parijs bestaat

Vorig weekend was ik voor een lezing en een DJ-set in Parijs op de Leaders Meeting. Zaterdag overdag en ‘s nachts moest er dus gewerkt worden. Wel een plezant jobje hoor, want de sfeer was uitstekend onder de Belgische ondernemers die voor dit netwerkevent jaarlijks naar Parijs afzakken, en die nu voor de tiende verjaardag ook een dansfeest cadeau kregen … Lees meer

Finjan: de beste pita van het land?!

Finjan: de beste pita van het land?!

Het moet niet altijd haute gastronomie zijn. Een goede frituur is even waardevol als een goed sterrenrestaurant. Gewoon de beste proberen te zijn in de competitie waarin je speelt is waar het echt om draait … Lees meer

Lunchen tussen traangas en gele hesjes: Crabe Royal

Lunchen tussen traangas en gele hesjes: Crabe Royal

Spannende lunch vanmiddag. Ik ben dit weekend namelijk in Parijs… Nadat ik een oproep had gedaan op deze blog en op mijn sociale media voor betaalbare maar toffe restauranttips kreeg ik heel veel fijne reacties en suggesties … Lees meer

Mijn stamrestaurant: Trattoria 2000

Mijn stamrestaurant: Trattoria 2000

Waar ik ook woonde, altijd heb ik een ‘stamrestaurant’ gehad. Toen ik studeerde in Leuven was dat ‘De Vlaamse Reus’. De sympathieke Nederlander Arend en z’n uitstekend kokende vrouw Frida waren de eigenaars van deze gezellige bistro tegenover de peda waar ik toen woonde … Lees meer

ZUU: lekkere show met tapas

ZUU: lekkere show met tapas

In het prachtig gerenoveerde Princesa Sofia Hotel in Barcelona heeft culinaire ondernemer Carles Tejedor een hele resem mooie restaurants geplaatst. Be So is echt één van de culinaire revelaties in Barcelona … Lees meer

Moments, Carmen Ruscalleda in Barcelona

Moments, Carmen Ruscalleda in Barcelona

Moments in het Mandarin Oriental op de machtige Passeig de Gracia is één van de bekendere sterrenrestaurants in Barcelona. Het is Raül Balam, de zoon van de bekende driesterrenchef Carmen Ruscalleda die er al jaren de chef is … Lees meer

Aqua: drie sterren restaurant in het Ritz Carlton in Wolfsburg

Aqua: drie sterren restaurant in het Ritz Carlton in Wolfsburg

Ik krijg geregeld uitnodigingen voor culinaire perstrips, maar door mijn behoorlijk drukke agenda kan ik daar bijna nooit op ingaan. Mijn weekends zitten vol dj-sets, en wanneer ik dan al eens een vrij weekend heb, kun je mij meestal in mijn tweede thuisstad Barcelona terugvinden … Lees meer

Scandinavische puurheid: Atera in New York

Scandinavische puurheid: Atera in New York

In de paasvakantie waren we in de Big Apple en toen hebben we een hele reeks fantastische restaurants bezocht. De meeste van die heerlijke eettempels heb ik toen al besproken op mijn blog, maar jullie hebben er toch nog een paar te goed … Lees meer

GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA

Goedkoop en lekker: pintxos bij maitea

Vaak krijg ik de vraag: waar moeten we heen als we in Barcelona goedkoop maar lekker willen eten. En ik snap die vraag, want je kunt in de Catalaanse hoofdstad fantastisch eten, maar zeker rond de Ramblas en aan de haven kun je ook zonder het goed te beseffen in zogenaamde tourist traps terechtkomen waar je veel te veel betaalt voor middelmatig tot slecht eten … Lees meer

Tzikis: authentieke Griek in Keerbergen. Nu ook in boekvorm.

Tzikis: authentieke Griek in Keerbergen. Nu ook in boekvorm.

In Keerbergen is een Grieks restaurant waar ik erg graag eten ga: Tzikis. Vier broers Anthony, Christopher, Dimitri en Niko Tzikis koken er op een hele pure manier met verse ingrediënten typisch Griekse gerechten … Lees meer

Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Ten’s: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Jordi Cruz is een culinaire superster in Spanje. Hij is er bekend van het programma Masterchef op televisie. Maar hij is ook de jongste Spaanse chef ooit (en wereldwijd de tweede jongste) die een Michelinster binnen wist te halen, op zijn 26ste reeds … Lees meer

Sluit Hof Van Cleve in 2023?

Sluit Hof Van Cleve in 2023?

Ik moet Peter Goossens even waarschuwen. Over 5 jaar wordt mijn mama 75 en de kans bestaat dat mijn ouders dan beslissen om haar verjaardag in het “Hof Van Cleve” te vieren … Lees meer

Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Vorige week gingen we samen met mijn ouders naar het concert van Dionne Warwick in Oostende. Ik zag een kleine twee jaar geleden Charles Aznavour nog in de Lotto Arena in Antwerpen tijdens zijn “afscheidstournee”, en nu hij deze week overleden is ben ik extra blij dat ik z’n laatste concert nog mee heb kunnen maken … Lees meer

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

L’ Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Ik moet bekennen: vaak vind ik dat topchefs niet zo goed weten wat ze precies moeten serveren als hoofdgerecht. Dan zijn ze je soms als zeven gerechten en evenveel hapjes culinair aan het verwennen en dan verliezen ze toch nog de pedalen bij wat in feite het absolute hoogtepunt van een gastronomische maaltijd zou moeten zijn … Lees meer

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing … Lees meer

Aan de Zweth

Aan de Zweth

Ik ga graag eens eten in Nederland. Dat heb ik hier al vaker geschreven. Mijn goede vriend Sjaak, die ik al sinds mijn studententijd ken, is een geweldige Nederlandse vriend van mij, en een paar keer per jaar ga ik eens bijpraten met hem in Den Haag … Lees meer

KLASSIEKE KEUKEN OP EEN STIJLVOL TERRAS: LA VILLA LORRAINE

Klassieke keuken op een stijlvol terras: la villa lorraine

Er komen nog een paar zomerse dagen aan en dan is het leuk om nog eens op een mooi terras te gaan eten. Misschien heb je wel iets te vieren en wil je het daarom eens een beetje in stijl doen … Lees meer

BIJ DEN BOER: AUTHENTIEK VISRESTAURANT IN BRUSSEL

Bij den boer: authentiek visrestaurant in brussel

In het centrum van Brussel, op de “Vismet”, kun je één van mijn favoriete visrestaurants van het hele land vinden: Bij Den Boer. Dat klinkt een klein beetje vreemd om hier zo neer te schrijven: “favoriet restaurant,” omdat ik er eerlijk gezegd al jaren niet meer geweest was … Lees meer

MUGARITZ: STRAFSTE WINE PAIRING OOIT

Mugaritz: strafste wine pairing ooit

Wat een prachtige culinaire ervaring hadden wij de voorbije zondag in het wereldberoemde restaurant Mugaritz nabij San Sebastian. Het restaurant staat in de TOP 10 van de wereld, meer bepaald op de 9de plaats, en ik had al een hele tijd geleden de reservatie gemaakt en keek er dus al maanden naar uit … Lees meer

BARDIN: ANTWERPSE HOTSPOT

Bardin: antwerpse hotspot

Enkele weken geleden had ik met een goede vriend afgesproken, die ik al een tijdje niet meer gezien had, en met wie ik weer even gezellig bij wou kletsen in het Antwerpse … Lees meer

TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR

Top verjaardag gevierd in het gebaar

Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme … Lees meer

MIEREN IN MIJN BORD: KADEAU!

Mieren in mijn bord: kadeau!

Dit weekend was ik samen met Anke en een paar collega’s van Joe in Kopenhagen voor de opnames van een TV-spotje. Binnenkort gaan we sommige van onze luisteraars bij hun oude vrienden of verre familieleden die naar het buitenland verhuisd zijn, en daar een nieuw leven hebben opgebouwd proberen te brengen … Lees meer

PER SE: 3 STERREN AAN CENTRAL PARK

Per se: 3 sterren aan central park

Thomas Keller is een absolute ster in de culinaire wereld. Hij is de chef van The French Laundry in Yountville in Californië, sinds jaar en dag één van de beste restaurants van Amerika, en in 2004 zelfs de Nummer 1 in de fameuze lijst met de 50 beste restaurants ter wereld … Lees meer

NUMMER 40 IN DE WERELD: COSME

Nummer 40 in de wereld: cosme

Na mijn slechte ervaring met m’n boeking met Brooklyn Fare, waar ik eerder deze week al over schreef zijn we op zoek gegaan naar een ander tof restaurant om te gaan dineren in New York … Lees meer

River cafe: klassieke keuken, topuitzicht!

Het is al meer dan veertig jaar een heuse klassieker in New York: The River Café. Een overvol Michelin-restaurant op een (soort van) boot (eigenlijk steunt het restaurant op een “onderwater pier”) aan de voet van Brooklyn Bridge, met een onwaarschijnlijk zicht op de skyline van downtown Manhattan … Lees meer

20 KEER STREETFOOD IN EEN HIPPE FOODMARKET

20 keer streetfood in een hippe foodmarket

Gisteren een toffe tour gekregen door het Grand Central Station, het grote iconische station in New York, door de bekendste en tofste Belgische stadsgids in New York … Lees meer