Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen. Maar eigenlijk is dit voorgerecht dat je in je mooiste cocktailglas serveren moet vooral een klassieker. Probeer het nog maar eens uit: als je ...
Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van ...
Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” ...
Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten. Ze zijn echt heerlijk bij je aperitiefje. Bereiding ...
Een heerlijke soep met een leuke twist voor elk feestmenu is dit. Een echte klassieker die onze grootmoeders en moeders graag klaarmaakten: “tomatensoep met ballekes”. Ik heb er voor de feestelijke momenten eens een chique variant op gemaakt, namelijk een makkelijke kreeftenbisque met visballetjes. Ik gebruik er geen volledige kreeft voor (wat natuurlijk wel kan, maar ...
Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen. Bereiding Kook je eitjes hard (8 minuten). Snij in twee. Haal het eigeel uit ...
Dit is voor mij echt één van m’n favoriete hoofdgerechten. Ik hou eigenlijk wel van zalm. Je moet gewoon uitkijken dat je zalm niet te droog bakt, want dan is de smaak echt niet lekker meer. Maar als je de zalm net genoeg grilt of stoomt is het een heerlijk visje. Zeker met de gestoomde ...
Een heerlijke ijstaart is natuurlijk altijd scoren als dessert. Jong en oud zijn er gek op. Deze “semifreddo” kun je zelf klaarmaken zonder al te veel moeite, en zonder ijsmachine. Maar het resultaat is wel spectaculair. Gewoon de dag op voorhand klaarmaken, wat lekker makkelijk is en je scoort een prachtig en erg lekker dessert ...
Toen men sterrenchef Sergio Herman vroeg: “wat eten jullie thuis het liefste met kerstmis?”, zei hij zonder verpinken: wij houden op kerst eigenlijk wel van gourmet. De ingeweken Nederlandse topchef doet daar mee wat de grote meerderheid van de Belgen doet. Gourmetten of fondue is nog steeds wat wij het liefste doen met de feesten. ...