Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch! Stephanie deelt ...
Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe. Je kunt niet ...
Het is bijna zover. Het aspergeseizoen stopt over exact een weekje. Op 24 juni, volgende zondag, op de feestdag van Johannes De Doper. Je zult in de winkel nadien nog wel wat asperges vinden. Buitenlandse zijn er bijna het hele jaar door. Maar de goede eigen kwekers hebben sinds jaar en dag de wijze traditie ...
In mijn kookboek de Would Be Chef stond deze roze pastasalade al eens met geitenkaas en gerookte paling, maar hier in Barcelona heb ik ze gisteren na een lange wandeling nog eens gemaakt met gerookte sardientjes (die je hier op de markt vacuüm verpakt kunt kopen) en een stukje feta dat ik nog over had. En ...
Ik ben niet de beste dessertmaker. Dat wil zeggen: ik vind vooral het afwegen van alle ingrediënten bij patisserie, iets wat echt wel noodzakelijk is, een beetje een gedoe. Ik kook, zoals veel hobbykoks, en vooral mannen naar het schijnt, het liefst uit de losse pols. Een beetje van dit, een beetje van dat, wat ...
Dit is absoluut één van m’n favoriete feestrecepten: kreeft met single malt. Je kunt de whisky uiteraard achterwege laten als je niet houdt van alcohol, of in een nuchtere periode bent, maar de gerookte smaak geeft de kreeft net dat tikje extra. Ik maak het weleens op Valentijn, met kerst, wanneer er heel goede vrienden ...
Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen of te dineren? Op Would Be Chef heb ik het voorbije jaar de leukste eetadresjes verzameld van local foodies, mensen die wonen in deze boeiende steden, en die hun hidden spots graag aan jullie willen aanbevelen. Dat zijn niet per se de meest chique eettenten, vaak ...
Januari, en ja, het is weer eens zover. Elk jaar maakt de super populaire beoordelingswebsite TripAdvisor de Traveler’s Choice Awards bekend. Dat zijn de toplijstjes van het afgelopen jaar. Wat zijn de beste restaurants en hotels per land, per regio, en in de hele wereld. Die lijstjes zijn uiteraard gebaseerd op de reviews en beoordelingen ...
Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber ...
Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig ...
Met Valentijn vieren we de liefde! Daarom wil ik dit plezierige aperitiefhapje met wodka met jullie delen. Tegenwoordig kun je overal van die praktische siliconenmatjes kopen om ijsblokjes te maken in grappige vormen. Maar niets houdt je tegen om daarin hartige ijspralines te maken die als hapje kunnen dienen. Ooit kocht ik dit leuke matje ...
Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Van dat laatste zal Leen nu niet ...
Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme. Sven is een absolute topsporter geweest, een ...
Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste. Op de koop toe zijn onze ...
Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord ...
Het is vandaag een echte feestdag voor de liefhebbers van zoet. Vandaag wordt immers de “World Cupcake Day” gevierd. Ik ben zelf eigenlijk niet de allergrootste specialist in desserts, maar één van mijn beste vrienden is wel tot “beste patissier van de wereld” verkozen: Roger van Damme. Ik heb Roger deze week even gevraagd wat ...
Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt. Aardappelen en ...
Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan. Samen hebben ze ...
Om even te ontspannen hoef je zeker niet altijd naar het buitenland. Ook in ons eigen landje zijn er heel wat leuke shops, restaurants, cafeetjes, musea of andere things to do. Would Be Chef deelt regelmatig de leukste adresjes van de local foodies. Deze week trekken we naar de parel aan de Leie: Kortrijk! Met ...
Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen ...