Win een Darling box van Maison Dandoy t.w.v. € 29,50!

Krijg je het water in de mond bij het lezen van speculaas, biscuits, pains sucrés, cakes en friandises? Dan ben je allicht een zoetekauw die elke gelegenheid voor een me-moment grijpt met beide handen. Groot gelijk! Want genieten van het leven doe je optimaal met een koekje in de hand.

Producten van eigen Belgische bodem ondersteunen is voor Would Be Chef een absolute must! Daarom raden we je met veel plezier Maison Dandoy aan uit Brussel. Hier shop je naar hartelust de lekkerste koekjes, cakes en zo veel meer. Bovendien altijd verpakt een hun typische Maison Dandoy doosje, leuk voor jezelf thuis maar nog leuker om cadeau te geven. Bovendien opende Maison Dandoy net een nieuwe winkel in Antwerpen (Steenhouwersvest 59).

Maison Dandoy kent een rijke familiegeschiedenis. In 1829 opende Jean-Baptiste Dandoy als ambachtelijke bakker zijn allereerste winkel in centrum Brussel. In 1858 verhuisde de zaak naar de Boterstraat. De verhuis is het begin van het succesverhaal geweest.

Founder Jean-Baptiste leerde zijn zoon de kneepjes van het vak om zeker te zijn dat het succes kon worden verder gezet. Met de komst van de oorlog werd het moeilijk voor het koekjeshuis; dus focuste de opvolgers uit de familie op het eenvoudige bislotte sucrée. Pas in 1948, toen er weer goeie boter en suiker verkrijgbaar was, kwamen de andere Dandoy specialiteiten terug op het menu te staan.

Tijdens de seventies zorgden Jean Rombouts-Dandoy voor een nieuwe frisse wind binnen la maison en nam de populariteit sterk toe. Momenteel zijn het de zonen van Christine Rombouts – Dandoy en haar echtgenoot Bernard Helson die het familiebedrijf leiden. Zelfs bij de zevende generatie staat het nog steeds voor familie, vakmanschap, kwaliteit en traditie.

Maison Dandoy is een walhalla voor de zoetebek. Je kan er kiezen uit talloze varianten van speculoos. Denk aan de klassieke versie of met amandelschilfers, met vanillesmaak of croustillants. De biscuits kies je uit o.a. feuille de palmier, biscuit gingembre, sablé citron of biscuit thé Earl Grey. Bij de verschillende pains sucrés kies je uit suikerbrood, pain à la Grecque en peperkoek. Verder smul je er van frangipane, marsepein en zoveel meer.

Voor meer informatie surf naar de Maison Dandoy website! Maison Dandoy kan je vinden in Brussel en Antwerpen.

Wil jij alvast proeven van al het lekkers van Maison Dandoy? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet win jij een Dandoy’s Darling box t.w.v. € 29,5!