En de winnaar van het diner voor 2 bij La Canne en Ville in Brussel is …

Ook tijdens deze tweede lockdown blijft het belangrijk om de horeca te steunen! Naast smakelijke take away alternatieven uitproberen kan je nu al enkele cadeaubonnen aanschaffen. Dan ben je perfect voorbereid voor wanneer het weer mag! Na de fijne samenwerking rond kalfsvlees eerder dit jaar mocht ik een diner voor 2 bij La Canne en Ville in Brussel weggeven. Om onze horeca te blijven steunen maak je nu kans op € 200 aan cadeaubonnen voor La Canne en Ville. #steundehoreca En de winnares van onze wedstrijd is gekend: Els De Witte. Proficiat Els, we nemen contact met je op voor je prijs!

Kalfsvlees is voor mij een heerlijk product. Dit jaar heb ik dan ook met plezier samengewerkt met Gek op Kalfsvlees. Een collab waar ik bijzonder graag mijn schouders onder heb gezet. Een lekkere Europese specialiteit, afkomstig uit Italië, Frankrijk, Nederland én uit ons eigen Belgenlandje. Ik kies daarom steeds bewust voor Belgisch kalfsvlees.

Check zeker het Would Be Chef recept Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui en Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomatentapenade en basilicum.

Ook sterrenchef Kevin Lejeune, patron van La Canne en Ville in Brussel is een liefhebber van kalfsvlees. Zijn restaurant heeft één Michelin ster en kun je vinden in Elsene. Lejeune startte in Namen en kwam via Lemonnier in de Ardennen naar L’Eveil des Sens. De chef heeft het grootste deel van zijn carrière dan ook doorgebracht in sterrenrestaurants. In Brussel begon hij nadien bij David Martin in La Paix. Daar bleef hij 10 jaar lang en groeide er uit tot souschef. Nadien begon het te kriebelen en koos hij z’n eigen weg met La Canne en Ville.

“Ik ben een grote vleeseter. Ik wil mensen bewijzen dat je vlees van goede kwaliteit mag eten. Eet geen enorme hoeveelheden, maar kies bewust voor een kwaliteitsproduct. Zo koop ik kalfsvlees bij producenten die het dier met respect grootbrengen en voederen met goede ingrediënten. En geloof me vrij, dat maakt écht het verschil op het bord.”

Kalfsvlees herinnert Kevin aan zijn jeugd, aan de keuken van zijn grootmoeder. “Mijn eerste herinnering? Kool gevuld met kalfsvlees, een gerecht van mijn oma. Daar hou ik van: smaakvolle en tegelijkertijd eenvoudige bereidingen.” Zijn favoriete stukken zijn kalfszwezerik en kalfswang. “Veel mensen geven de voorkeur aan kalfsribben of kalfsfilet. Stukken die ze nobeler vinden. Maar ik daag hen uit. Probeer eens iets anders. Wij maken zoveel mooie, ongelofelijk lekkere dingen klaar met kalfswangetjes.” Lejeune creëerde met kalfsvlees gerechten als Gevulde kool met kalfsborst en shiitake en aardappelpuree, Kalfstartaar met karnemelk, nori en snijbietblaadjes en Kalfsfilet met Comté kaas, coppa en pompoenpitten met een pompoenrisotto. Recepten die onze wintertafel extra smaak geven!

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be Of check de website van La Canne en Ville.