ADVERTENTIE: Win een fles Jack Daniel’s Tennessee Apple!

Jack Daniel’s ken je wellicht wel als vaste waarde in het whiskylandschap. Jack Daniel’s whisky herken je aan de extra aroma’s die Tennessee Whiskey onderscheidt van bourbon. Dit in combinatie met de ronde en evenwichtige smaak met toetsen van karamel, vanille en hout eigen aan de Jack Daniel’s whisky.

Het whisky merk verwelkomt nu een nieuwe telg in de familie. Jack Daniel’s Tennessee Apple laat zich best omschrijven als verfrissend, natuurlijk en crisp. De nieuwe referentie wordt gemaakt door Jack Daniel’s Old No7 te mengen met een appellikeur waarin drie appelvariëteiten worden verwerkt: Granny Smith, Red Delicious en Macintosh. Of zoals meester distilleerder Jeff Arnett zegt “De frisheid van een vers geplukte appel in een glas Jack”.

Jack Daniel’s Tennessee Apple laat zich puur, on the rocks drinken of in een verfrissende cocktail. De relatie tussen Jack Daniel’s en de appel begint ergens halfweg de jaren 1930. Tijdens de drooglegging wordt de distilleerderij verplicht de productie van whiskey stop te zetten. Wanneer in 1933 de productie opnieuw begint en de eerste vaten Tennessee Whiskey te rusten liggen, maakt Jack Daniel’s brandewijn van appels voor de lokale telers. Nu, bijna een eeuw later, brengt Jack Daniel’s hulde aan deze oude liefde met Jack Daniel’s Tennessee Apple.

Eerder lanceerde Jack Daniel’s ook – en met succes – de flavoured Jack Daniel’s Tennessee Fire en Jack Daniel’s Tennessee Honey. Na pittig kaneel en zachte honing grijpt Jack Daniel’s nu terug naar een oude liefde: de groene appel.

Jack Daniel’s Tennessee Apple is verkrijgbaar in de drankenhandel met een aanbevolen verkoopprijs van 28,99 euro. Voor meer informatie surf naar de Jack Daniel’s website.

Jack Daniel’s is de oudste geregistreerde distilleerderij in de Verenigde Staten. Al meer dan 150 jaar wordt Jack Daniel’s whiskey gemaakt volgens een uniek proces dat “charcoal mellowing” wordt genoemd. Hierbij wordt de whiskey gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool voordat hij in het vat gaat.

Wil jij alvast Jack Daniel’s Tennessee Apple uitproberen? Vul dan snel onderstaande vraag in en wie weet sip jij binnenkort van de verfrissende whisky. Opgelet je moet meerderjarig zijn om de wedstrijd te winnen. Santé!