Win een NONA June giftpack #collab

Aperitieven doet iedereen graag, maar niet iedereen heeft zin in alcohol. Toen Charlotte, de bedenker van NONA June enkele jaren geleden in een bar een niet-alcoholische cocktail geserveerd kreeg vond ze die veel te zoet. Toen besliste ze om zelf een alternatief te gaan maken voor alcoholische spirits. Als kind had ze het altijd al boeiend gevonden om drankjes te brouwen met de kruiden uit een natuurreservaat in de buurt van Gent waar ze vaak wandelde. En toen ze opgroeide werd haar passie voor food technologie enkel groter en in 2017 studeerde ze dan ook af als bio-ingenieur.

Een boeiende spirit maken zonder alcohol is niet evident, het destillatie-proces is een stuk complexer. Maar Charlotte ging ten rade bij verschillende topchefs en sommeliers en ontwikkelde een zalig destillaat op basis van negen verschillende kruiden. Vandaar de naam NONA. Het resultaat is de eerste alcoholvrije Belgische Spirit. De jeneverbes speelt net als in gin de hoofdrol, vandaar de “June”. NONA June heeft een perfect gebalanceerde smaak met citrusaccenten en een mooie kruidige toets. NONA June werd meteen geserveerd in topzaken als The Jane, Sel Gris, OAK en Boury.

Op Would Be Chef kun je nu een mooie giftpack winnen, met een fles NONA June, maar ook twee bijhorende glazen. Ideaal geschenk ook trouwens voor Moederdag die er aankomt, Vaderdag of een verjaardag!

Zo kun je je eigen niet alcoholische cocktails maken, zoals de NONA Tonic met wat basilicum, sinaasappelzeste en Indian Tonic. Of de NONA Ginger met gemberbier, limoen, kurkuma en wat verse munt. Meer boeiende en heerlijke cocktails kun je uiteraard ontdekken op de website van NONA.

Speel mee met onderstaande wedstrijd & win een NONA June giftpack! Santé.