Win een potje Belgische olijven van Co&Oil!

Inderdaad je leest het goed, Belgische olijven! Het perfecte extraatje om je gerechten te pimpen en van de nodige dosis pit te voorzien. Of gewoon om je aperomoment op te frissen met een smaakvolle beet. Die Belgische olijven zijn afkomstig van het Belgische merk Co & Oil uit Scherpenheuvel.

Co & Oil is het geesteskind van Lorenzo Colle. Lorenzo’s familie maakte in het verleden al hun eigen olijfolie. Het begon allemaal nog voor WOI toen een deel van Lorenzo’s familie emigreerde naar Bordeaux in Frankrijk & naar Spanje. In Frankrijk begonnen ze met wijn en in de jaren 80 begon in Spanje de passie voor olijfolie. Op de familieplantages Dominio De la Colle produceerden ze hun allereerste ambachtelijke olijfolie.

Lorenzo wou die rijke familiegeschiedenis niet verloren laten gaan en startte daaruit met z’n eigen bedrijf Co & Oil. Co & Oil baseert zich op de originele recepten uit 1904, tot zelfs de oogst is bijna op identiek dezelfde manier van toen. Ondertussen timmerde hij hard aan het succes van zijn eigen bedrijf. Co & Oil laat je kiezen uit olijfproducten als ginjam, olijvenjam, tapenade tot allerlei olijfolies natuurlijk.

Niet enkel in Spanje maar ook in België oogst Co & Oil zijn olijven. Samen met tv-maker Luc Haekens besloot Lorenzo om ook olijfbomen te plaatsen naast een wijngaard in Scherpenheuvel. Schitterend idee bleek, want de eerste 90 Arbequina olijfbomen staan na 2 jaar al volgroeid. In oktober 2018 werd maar liefst 30 kg geoogst. Resultaat zijn potjes van Belgische olijven van 150 gr voor € 14,15. Per aankoop van een potje wordt er trouwens een nieuwe olijfboom bijgeplant.

Ontdek het volledige assortiment via de Co & Oil website.

Wil jij een potje Belgische olijven in huis halen? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet proef jij binnenkort deze Belgische lekkernij!