Win een Schweppes Tonic Matcha pakket!

Zwoele temperaturen staan gelijk aan verfrissende drankjes. Een gin tonic blijft dan ook één van de favorieten van vele Belgen. Mix die gin tonic met de Schweppes Premium Mixer Tonic Matcha en je krijgt een héérlijk drankje geïnfuseerd met de eeuwenoude traditionele matchasmaak.

De laatste jaren is er een échte matcha mania bezig. Matcha aka de Japanse groene thee die wordt gemaakt van de typische groene theebladeren, kom je tegenwoordig tegen in allerlei vormen. Denk aan o.a. kauwgum, chocolade, snoep & ijscrème. Schweppes introduceert het nu ook in z’n assortiment Premium Mixers. Matcha zit bovendien vol antioxiderende effecten en vol stoffen die goed voor je zijn. Double score dus!

Voortaan kan je het subtiele Japanse theeritueel ook toevoegen aan jouw apero time. De tonic met smaragdgroene gloed is de allernieuwste telg van Schweppes Premium Mixers en wil vooral al je zintuigen scherp stellen. De pure sfeer van Kyoto in een tonic met royale bubbels en de intensiteit van Schweppes.

Matcha combineert perfect met o.a. jenever, gin en mescal. Of kies voor de Matcha Solange, de originele cocktail die Bart Mertens van restaurant Umami in Antwerpen creëerde op basis van mescal, avocadopitsiroop en de Premium Mixer Matcha.

  • voor de siroop: laat eerst 5 avocadopitten drogen en verwijder de buitenste schil. Snijd de pitten in kleine stukjes en rooster ze in de pan. Voeg een halve liter suikersiroop toe en trek er een plastic folie over zodat het vacuüm trekt. Blender alles zodra het is afgekoeld en zeef tenslotte door een gaasdoek.
  • vul het glas met ijsblokjes
  • voeg 10ml mescal nuestra soledad toe, 40ml tequila, 30ml vers limoensap en 20ml avocadopitsiroop samen in de shaker
  • shake en strain in een glas
  • overgiet met 120ml Tonic Matcha

Schweppes Premium Mixer Matcha is verkrijgbaar in de winkel voor € 4,45 voor 4 flesjes. Speel mee met onderstaande wedstrijd & ontvang een Schweppes Tonic Matcha pakket thuis! Santé.