Win het boek Biotoop van Bart De Pooter!

Het jaar 2019 is een bijzonder feestelijk jaar voor sterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet. Niet alleen vierde hij z’n eigen 51ste verjaardag op 14 mei ook het restaurant zelf mocht 25 verjaardagskaarsjes uitblazen. Maar er is meer … want Bart lanceert ook z’n volgende inspirerend boek Biotoop.

Of zoals je de filosofie van Pastorale en z’n topchef kan samenvatten tot ‘Bart De Pooter en zijn team verbinden hun leefwereld met de microkosmos van het bos, de oneindigheid van de oceaan en de rijkdom van het veld.’ Biotoop is dan ook écht het codewoord voor De Pooter zijn keuken. Het menu van z’n restaurant wordt er zelfs sinds 2017 telkens rond opgebouwd.

Met het boek Biotoop blikt Bart terug op de verhalen, personen en technieken die zijn gastronomische visie beïnvloed hebben en laat hij je kennismaken met enkele geheimen die hem tot sterrenchef hebben gemaakt. Intussen blijft Bart zijn sterke punten uitspelen: blijven ontwikkelen, blijven experimenteren en blijven spelen met de seizoenen. Verwacht je aan een uitgebreid verhaal, van het gastronomische groentemenu, al sinds het begin een van de handelsmerken van Pastorale, en een hulde aan de vele avonturen en kookkunsten die door de jaren heen Bart zijn culinaire biotoop hebben vorm gegeven.

Het boek Biotoop wordt bovendien op magistrale manier geïllustreerd met sfeer- en receptfoto’s van Kris Vlegels. Biotoop is een boek doorspekt met Barts keukengeheimen en maakt van deze must-read een prachtige ode én een onmisbaar boek voor elke liefhebber van verfijnde gastronomie. Een ware ontdekkingstocht vol passie, techniek en experiment.

Biotoop, Bart De Poorter & Kris Vlegels, Uitgeverij Lannoo, EAN 9789401460200, 256 pagina’s, € 49,99. Voor meer informatie surf naar de Lannoo website!

Wil jij alvast een exemplaar in huis halen van het boek Biotoop van Bart De Pooter & Kris Vlegels? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet weet jij binnenkort alle keukengeheimen van restaurant Pastorale! Succes.