Win het boek Bistro Belge van Toni De Coninck!

Een ware ode aan ons Belgisch gastronomisch erfgoed. Dat is het boek Bistro Belge van Toni De Coninck. Toni selecteerde meer dan 35 brasseries, restaurants, herbergen, bistro’s en eetcafés over het hele land en vertel hun verhaal. Om duimen en vingers bij af te likken!

In Bistro Belge vertelt Toni het verhaal van al deze etablissementen én van de mensen die er werken. Resultaat is een prachtig pareltje aan nostalgie en authenticiteit. België heeft een rijke geschiedenis van traditionele gerechten die in al even notoire restaurants worden geserveerd. Toni De Coninck schuimde het volledige land af; van de kust, tot in Brussel, van in de Ardennen tot in de uithoek van West-Vlaanderen.

Het boek bundelt de passie voor het Belgische culinaire erfgoed en een zekere ‘Belgitude‘, dat surrealistische je-ne-sais-quoi dat eigen is aan onze Belgische volksaard.

Je leert wat koningsballen zijn, waarom mosselen-friet het nationale gerecht is en wat de invloed was van de belle époque op de Belgische bistrocultuur. Toni neemt je mee naar de plek waar Napoleon III gevangen zat en naar tafels waarop destijds heel wat belangrijke zaken werden besproken. Het is een ode van Toni aan al die restaurants.

Toni De Coninck is hoofdredacteur van het online magazine june.be en schrijft vooral over reizen en eten. Voor het boek verzorgde hij zowel de tekst als alle knappe foto’s. Surf naar de website van Luster Uitgeverij voor jouw exemplaar voor € 25,-.

Wil jij alvast jouw exemplaar van Bistro Belge in de wacht slepen? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet verdiep jij je binnenkort in de leukste Belgische culinaire geschiedenis.