Win het boek ‘De keuken van Catalonië’!

De kerstvakantie is bijna voorbij. Ik heb veel zin om weer radio te gaan maken, dat wel. Maar ik ga mijn geliefde warme zonnige Barcelona weer missen. Ik heb er twee zalige weken doorgebracht. Ja, ik moet jullie bekennen: ik ben echt wel verliefd op Catalonië.

Catalonië is een prachtige streek in het noordoosten van Spanje met als hoofdstad Barcelona. De volledige streek rondom de Spaanse stad is ook prachtig.

Niet alleen voor de adembenemende natuur, waar ik vaak wandelen ga, maar ook voor de vele culinaire topadresjes die je er kan vinden.

Catalonië is dan ook méér dan een stukje Europa met een behoorlijke politieke crisis. Catalunya heeft een erg interessant verleden, een imposante lijst met things to do en vooral ook een culinaire geschiedenis om u tegen te zeggen. Wil je je hier alvast in verdiepen en de typisch Catalaanse gerechten beter leren kennen? Dan is het boek ‘In de keuken van Catalonië’ van José Pizarro het ideale naslagwerk.

Het boek verzamelt alle inspiratie, van het bonte Barcelona met zijn imposante Gaudí-bouwwerken tot de Romeinse en Griekse ruïnes in Girona en de afgelegen stranden aan de Costa Brava. Voeg daar een mooi overzicht van de populairste Catalaanse gerechten aan toe, en je bent voortaan de Catalunya expert bij uitstek!

Josés culinaire avontuur begint steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes. Zeer herkenbaar voor mij hoor, want ik begin de dag ook altijd met het shoppen op de mooie Mercat del Ninot in Barcelona.

Hij tovert er typisch Catalaanse gerechten mee op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje van kip met langoustines en rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen tot winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal en verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes… Josés interpretatie van de Catalaanse keuken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Of zoals chefkok Jamie Oliver het zegt over dit boek: “Een juweel van een boek, geschreven door mijn favoriete Spanjaard. De pagina’s staan boordevol inspiratie voor overheerlijke gerechten.” Het boek brengt vis, vlees, groenten en verrukkelijke desserts tot zelfs verschillende feestmenu’s.

Klik hier en surf naar de website van de uitgeverij voor meer informatie!

Kan je niet wachten en wil je jouw exemplaar van het boek ‘In de keuken van Catalonië’ van José Pizarro winnen? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet kook jij binnenkort als een échte Catalaan!