Win het boek Herbas van David Van Steenkiste!

Kruiden, recht uit de natuur op je bord. Dat is de slogan van David Van Steenkiste. David is herborist en weet als niemand anders hoe lekker die heerlijke kruiden zijn. In het boek Herbas bundelt hij al z’n kennis en deelt hij met plezier zijn passie voor planten en kruiden. Van Steenkiste bouwde de voorbije jaren zijn expertise verder uit in o.a. de tuin van voormalig driesterrenrestaurant Hertog Jan.

Favoriete hobby van David? Wel, wildplukken voor de keuken. Hot Lips, citrusafrikaan of huacatay. Nog niet zo lang geleden had niemand ooit gehoord van deze wonderbaarlijke kruiden. Vandaag zijn ze niet meer weg te denken uit de keukens van topchefs en bij cocktails. Of zoals Van Steenkiste het zelf zegt “Ik ontdekte zelf proefondervindelijk dat eenvoudige plantjes die ik vroeger achteloos weggooide of categoriseerde als onkruid eigenlijk boordevol smaak zitten. Het feit dat onkruid en bloemen die je overal kunt vinden een sterrengerecht naar een hoger niveau kunnen tillen is ronduit fascinerend – zonder dat je daar een ingewikkelde bereiding of een vreemd apparaat voor nodig hebt. Zomaar rechtstreeks uit de natuur.”

Kruiden zijn echte smaakmakers en uiterst geschikt voor gerechten van soep tot salades of voor infusies, voor de barbecue en zoveel meer. Bovendien zorgen ze ook voor een uiterst creatief bord wat er nog mooi uitziet. In Herbas krijg je een unieke kijk in de wondere wereld van de kruiden. Welke geneeskundige krachten ze hebben, welke je kan gebruiken om te kokerellen, welke je zelf kan vinden en vooral ook waar.

Het boek bundelt ook enkele gastrecepten van bevriende topchefs. Chefs Hendrik Dierendonck, Sofie Dumont, Nick Coppens, RanVan Ongevalle, Bert Castermans, Ruige Vermeire en Gaël Byl leverden met plezier enkele gastrecepten. David Van Steenkiste kweekt verschillende vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar hij trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. Heel wat Belgische en Nederlandse chefs zijn bij hem kind aan huis, want kruiden en bloemen worden steeds populairder op het bord en in cocktails. In Herbas worden de kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten verwerkt. Voor meer informatie surf naar de website van Lannoo. Het boek is verkrijgbaar online en in de boekhandel voor € 25,99.

Wil je alvast in de smaakvolle wereld der kruiden duiken? Vul dan snel onderstaande wedstrijdvraag in & wie weet maak jij kans op het boek Herbas van David Van Steenkiste. Succes!