Win het boek XIII Gent!

Als er één Vlaamse stad zwaar aan het boomen is op culinair vlak, dan is het Gent wel! Van gastronomische pareltjes tot hippe coffee bars, van snackbars tot gezellige cocktailbars. De Oost-Vlaamse stad is aan z’n inhaalbeweging bezig, en hoe! Het is net die trend die de rode draad vormt van het nieuwe boek XIII Gent.

Want wie zijn nu de topchefs en culinaire trendsetters van dit moment? Hoe komt het dat Gent zo’n aantrekkingskracht op hen uitoefent? En welke eet- en drinkplekjes raden zij aan?

Maak kennis met de insiders information van chefs als o.a. Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Kobe Desramaults (Chambre Séparée), Olly Ceulenaere (Publiek), Gilles Bogaert (Taxi’s & Upper), Anthony Snoeck (Volta), Tom Van Lysebettens (Cochon de Luxe), Marcello Ballardin (Oak), Thomas De Muynck (Karel de Stoute), Kim Devisschere (Roots), Jason Blanckaert (Aroy Aroy), Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir 2.0), Lore Moerman (Bodo) en Matthias Devos (Vos).

Resultaat is een rock-‘n-roll kookboek met 13 van de beste chefs van het moment. Je krijgt de background, de underground en de battleground van de Gentse keukenpioniers. Een blik achter de schermen van hun dagelijkse bezigheden, de finesse van hun unieke kookkunst, de opbouw van hun eigenzinnige stijl maar ook hun favoriete shops, helden en belangrijkste passies. Wat zijn hun geliefde producten en waar halen ze die? Welke muziek draaien ze voor, tijdens of na het koken? Waar gaan ze zelf het liefst uit?

Auteur Femke Vandevelde is culinair recensent en foodwriter. Ze wist als geen ander de favoriete locaties, talloze anekdotes en dé geheimen van de chef-koks te ontrafelen. Samen met foodfotograaf Pieter D’Hoop krijg je een scherp beeld van de Gentse gastronomie.

XIII Gent, EAN 9789401452878, 280 pagina’s voor € 29,99. Voor meer informatie check de Lannoo website.

Wil jij alvast een exemplaar van het boek XIII Gent gratis in huis halen? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet kent culinair Gent binnenkort voor jou géén geheimen meer. Vrie wijzen boek!