Win het mosselkookboek van Sergio Herman én 2 kilo mosselen! #advertentie

Ik heb goed nieuws, want het is weer cadeautjes-tijd op Would Be Chef. Als trotse ambassadeur van de Zeeuwse mosselen heb ik al vaak receptjes met deze lekkernijen gedeeld. Maar de grote sterrenchef Sergio Herman is ook sinds jaar en dag liefhebber van de mosselen, en heeft een prachtig boek vol inspiratie uit: Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Ik mag drie exemplaren van deze Mossel-bijbel weggeven.

De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Alleen al die krachtige jus, met genoeg power om de allerbeste sauzen te creëren, was reden genoeg om dit boek te maken. Maar lang niet de enige: gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen brengen allemaal een eigen smaaksensatie mee die je zonder meer zal verrassen. Zeelands mooiste product, het magische zwarte goud, verdient dan ook een plekje op alle tafels thuis.

In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leer je veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten, hoe lekker die ook zijn. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.

Klik hier en ontdek ook de Would Be Chef video ‘Mosselen zoals mama Anny die het beste maakt’.

Deze wedstrijd kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Mosselbureau.