Win zout van Sal de Ibiza!

Specerijen, zouten & kruiden zijn vaak het tovermiddel in de keuken. Ze brengen je gerecht naar een hoger niveau. Daarom is het overbekende zout uit Ibiza aka Sal de Ibiza de perfecte zoutleverancier voor al je dishes. Sal de Ibiza is een lijn van zouten, ontgonnen op het eiland Ibiza. Het heeft een geschiedenis van meer dan 2700 jaar.

Naast het traditionele ‘gewone’ zout kan je er ook terecht voor zout met een smaakje. Hun zogenaamde Granito zout shakers werden verrijkt met heerlijke kruiden die het Zuiderse gevoel meteen in je bord brengen. Granito zout is fijn zeezout uit de eeuwenoude zoutvelden op Ibiza. Het wordt enkel geoogst in het natuurgebied ‘Parc natural de ses Salines d’Eivissa’.

Het zout zelf wordt niet fijngemalen maar heeft al een kleine korrelgrootte. Er worden noch bewaarmiddelen, noch iets anders aan toegevoegd. Door de trage droging bevat dit zout meer dan 80 vitale mineralen. De zoutstrooiers werden telkens voorzien van een ander smaakje, van o.a. hot chili, pimienta verde & limón, spicy cajun, citronella & jengibre tot smoky bbq. Genoeg proevertjes dus om je gerecht van de nodige dosis kruiden te voorzien. Voor meer informatie check de website van Sal de Ibiza. Het zout is verkrijgbaar voor € 7,25/potje bij tal van delicatessenzaken in België.

Wil jij alvast ff proeven? Vul dan snel onderstaande vraag in & wie weet win jij 4 verschillende zoutsmaakjes om zelf mee aan de slag te gaan in de keuken.