El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14
Nieuws

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011. De foundation richt zich op innovatie, creativiteit en culinaire educatie. In plaats van een traditioneel restaurant, is elBulli nu een centrum voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ideeën, technieken en concepten in de keuken. Het doel is om de grenzen van gastronomie te verleggen en kennis te delen met professionals wereldwijd, vooral via educatieve projecten en digitale platforms zoals elBulli1846.

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis1
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis2
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis4
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis5
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis6

De Foundation is ook een schitterend museum waarin je niet alleen wandelt door de rijke culinaire geschiedenis van dit wereldberoemde restaurant, maar ook door de keuken en de voormalige eetzaal. Het museum ligt op een dik uurtje van Barcelona in een prachtig natuurgebied, en het is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten. Je ontdekt er de eigenzinnige visie van Adria en zijn team, en je kunt er ook replica’s van de honderden unieke gerechten bewonderen, die de culinaire wereld echt dooreen geschud hebben. Het museum is open van mei tot half oktober.

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis7
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis8
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis9
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis10
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis11
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis12
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis13

Het adres is Carrer la Roca, 4, 17480 Roses, Girona en als je je bezoek op voorhand wil plannen en tickets wil kopen kan dat op elbullifoundation.com

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis15
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis16
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis17
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis18
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis19
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis20
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis21
El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis22

Gerelateerde nieuwsberichten

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer