Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Een paar jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer
Deze bespreking van La Colombe in Zuid-Afrika hadden jullie nog tegoed! Nadat we door een hevig onweer boven Londen met een vertraging van meer dan 24 uur begin november in Kaapstad arriveerden waren we blij dat we voor de tweede avond La Colombe, het op één na beste restaurant van Afrika geboekt hadden … Lees meer
Als je ooit eens op reis gaat naar Zuid-Afrika, doe jezelf dan een groot plezier, en ga zeker een paar uur wandelen in de prachtige tuinen van Babylonstoren, voor mij echt één van de allermooiste plekjes in het wijngebied tussen Franschhoek en Paarl … Lees meer
Het allerbeste restaurant van Afrika. Een mooiere titel kun je nauwelijks krijgen, of het zou “het beste restaurant van de wereld” moeten zijn. De culinaire nummer 1 positie van een heel continent mogen innemen, het is een fenomenale plek om op te staan … Lees meer
Een mooie stad om eens naartoe te gaan is het Nederlandse Rotterdam. De stad ligt (als je geen file hebt) op een uurtje van Antwerpen en is echt plezant om te bezoeken … Lees meer
Het is altijd plezant om eens een nieuw restaurant te ontdekken. Rudi, een fijne buur van ons en goede vriend van me nodigde me vrijdag uit om eens te gaan lunchen … Lees meer
Corona was een ramp in de culinaire wereld, en zeker ook in mijn geliefde Barcelona. Nogal wat toprestaurants moeten het hebben van toeristen, en de voorbije jaren kwamen die veel minder naar deze prachtige stad … Lees meer
Met open armen en een enorm hartelijke knuffel werden we gisteren ontvangen door Joan, de vroegere manager van Tickets, in Teatro, het nieuwe restaurant met de nieuwe naam in de legendarische eettempel van Albert Adria in Barcelona … Lees meer
Het was één van onze goede voornemens toen we anderhalf jaar geleden in het Gentse kwamen wonen: we gaan de locale horeca ontdekken en steunen. Eerlijk is eerlijk: zonder covid was dat wellicht al veel beter gelukt … Lees meer
Ik ben de voorbije weken geregeld de grens over gegaan om bij onze Noorderburen te gaan lunchen of dineren. Ik heb altijd al een zwak gehad voor hoe de Nederlanders met gastronomie omgaan … Lees meer
Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras … Lees meer
Ik had links en rechts al een paar keer horen waaien dat de twee chefs van Dos Palillos, een ongedwongen sterrenrestaurant in Barcelona, dat graag knipoogt naar de Aziatische keuken, zaten te broeden op een nieuw concept in Barcelona … Lees meer
Een tijdje terug gingen we op bezoek in Le Pré-Catalan, het indrukwekkende drie sterren restaurant aan het Bois de Boulogne in Parijs. Sinds jaar en dag is dit één van de oerklassieke toppers van de lichtstad, en een plek waar veel culinaire toppers ooit stage liepen, onder hen Peter Goossens en Piet Huysentruyt … Lees meer
Het is altijd moeilijk om kritisch te schrijven over een chef waar je mateloos veel bewondering voor hebt en bij wie je al tientallen keren fantastisch lekker gegeten hebt … Lees meer
In december vorig jaar gingen we eten in Nederlands Limburg. In Weert in sterrenrestaurant Marrees. Het werd een super gezellige en ook heel lekkere ervaring … Lees meer
Enkele weken geleden had ik het geluk om te gaan eten in Cèpes in het mooie onlangs prachtig vernieuwde hotel de Sterrenberg in De Veluwe. Ik mocht de dag nadien radio maken thuis bij zanger Rob de Nijs die die week zijn laatste concert in België speelde, en Rob woont er vlakbij … Lees meer
Nu we een jaartje in de buurt van Gent wonen, en de restaurants weer open zijn, al een tijdje buiten op de terrassen en sinds kort ook weer binnen, vinden we het fijn om eens wat nieuwe restaurants hier in de buurt te ontdekken … Lees meer
Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen … Lees meer
Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen … Lees meer