Restaurants

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer

La Colombe: jammer van de geluids overlast

La Colombe: jammer van de geluids overlast

Deze bespreking van La Colombe in Zuid-Afrika hadden jullie nog tegoed! Nadat we door een hevig onweer boven Londen met een vertraging van meer dan 24 uur begin november in Kaapstad arriveerden waren we blij dat we voor de tweede avond La Colombe, het op één na beste restaurant van Afrika geboekt hadden … Lees meer

Babylonstoren: de mooiste groententuin ooit

Babylonstoren: de mooiste groententuin ooit

Als je ooit eens op reis gaat naar Zuid-Afrika, doe jezelf dan een groot plezier, en ga zeker een paar uur wandelen in de prachtige tuinen van Babylonstoren, voor mij echt één van de allermooiste plekjes in het wijngebied tussen Franschhoek en Paarl … Lees meer

Fyn, het beste restaurant van Afrika

Fyn, het beste restaurant van Afrika

Het allerbeste restaurant van Afrika. Een mooiere titel kun je nauwelijks krijgen, of het zou “het beste restaurant van de wereld” moeten zijn. De culinaire nummer 1 positie van een heel continent mogen innemen, het is een fenomenale plek om op te staan … Lees meer

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Een mooie stad om eens naartoe te gaan is het Nederlandse Rotterdam. De stad ligt (als je geen file hebt) op een uurtje van Antwerpen en is echt plezant om te bezoeken … Lees meer

In den hert: klassieke keuken naar mijn hart

In den hert: klassieke keuken naar mijn hart

Het is altijd plezant om eens een nieuw restaurant te ontdekken. Rudi, een fijne buur van ons en goede vriend van me nodigde me vrijdag uit om eens te gaan lunchen … Lees meer

Enigma: de comeback van Albert Adrià in Barcelona

Enigma: de comeback van Albert Adrià in Barcelona

Corona was een ramp in de culinaire wereld, en zeker ook in mijn geliefde Barcelona. Nogal wat toprestaurants moeten het hebben van toeristen, en de voorbije jaren kwamen die veel minder naar deze prachtige stad … Lees meer

Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...

Teatro, het “nieuwe Tickets” in Barcelona…

Met open armen en een enorm hartelijke knuffel werden we gisteren ontvangen door Joan, de vroegere manager van Tickets, in Teatro, het nieuwe restaurant met de nieuwe naam in de legendarische eettempel van Albert Adria in Barcelona … Lees meer

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Aanrader voor culinaire liefhebbers… (Bistro) Julien in Lievegem

Het was één van onze goede voornemens toen we anderhalf jaar geleden in het Gentse kwamen wonen: we gaan de locale horeca ontdekken en steunen. Eerlijk is eerlijk: zonder covid was dat wellicht al veel beter gelukt … Lees meer

Katseveer: heerlijk eten op een toplocatie in Zeeland

Katseveer: heerlijk eten op een toplocatie in Zeeland

Ik ben de voorbije weken geregeld de grens over gegaan om bij onze Noorderburen te gaan lunchen of dineren. Ik heb altijd al een zwak gehad voor hoe de Nederlanders met gastronomie omgaan … Lees meer

Indische tapas om blij van te worden: Little Andaman

Indische tapas om blij van te worden: Little Andaman

Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras … Lees meer

Goedkoop, simpel, maar geniaal lekker: Tamae!

Goedkoop, simpel, maar geniaal lekker: Tamae!

Ik had links en rechts al een paar keer horen waaien dat de twee chefs van Dos Palillos, een ongedwongen sterrenrestaurant in Barcelona, dat graag knipoogt naar de Aziatische keuken, zaten te broeden op een nieuw concept in Barcelona … Lees meer

Van het allerbeste in Parijs: Le Pré Catalan

Van het allerbeste in Parijs: Le Pré Catalan

Een tijdje terug gingen we op bezoek in Le Pré-Catalan, het indrukwekkende drie sterren restaurant aan het Bois de Boulogne in Parijs. Sinds jaar en dag is dit één van de oerklassieke toppers van de lichtstad, en een plek waar veel culinaire toppers ooit stage liepen, onder hen Peter Goossens en Piet Huysentruyt … Lees meer

Tikje ontgoocheld in één van mijn favoriete chefs: Admo Les Ombres

Tikje ontgoocheld in één van mijn favoriete chefs: Admo Les Ombres

Het is altijd moeilijk om kritisch te schrijven over een chef waar je mateloos veel bewondering voor hebt en bij wie je al tientallen keren fantastisch lekker gegeten hebt … Lees meer

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

In december vorig jaar gingen we eten in Nederlands Limburg. In Weert in sterrenrestaurant Marrees. Het werd een super gezellige en ook heel lekkere ervaring … Lees meer

Cèpes in de Veluwe: creatieve keuken in een zalige omgeving

Cèpes in de Veluwe: creatieve keuken in een zalige omgeving

Enkele weken geleden had ik het geluk om te gaan eten in Cèpes in het mooie onlangs prachtig vernieuwde hotel de Sterrenberg in De Veluwe. Ik mocht de dag nadien radio maken thuis bij zanger Rob de Nijs die die week zijn laatste concert in België speelde, en Rob woont er vlakbij … Lees meer

Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand

Talloor d’Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand

Nu we een jaartje in de buurt van Gent wonen, en de restaurants weer open zijn, al een tijdje buiten op de terrassen en sinds kort ook weer binnen, vinden we het fijn om eens wat nieuwe restaurants hier in de buurt te ontdekken … Lees meer

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen … Lees meer

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen … Lees meer

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Het was intussen toch een paar jaar geleden dat we nog eens in het gezellige en lekkere San Cravate in Brugge waren gaan eten. Een heerlijk restaurantje met mooie gerechten, uitgebaat door een super sympathiek koppel, Henk en Veronique … Lees meer

Restaurant Ralf Berendsen: zoveel meer dan roomservice

Restaurant Ralf Berendsen: zoveel meer dan roomservice

Ik schreef het al eerder deze week: we zijn zaterdagavond nog eens op restaurant gegaan. Gewoon nog eens de beentjes professioneel onder tafel steken lukt maar op 1 manier op verplaatsing tegenwoordig, enkel in een hotelkamer is dat toegelaten … Lees meer

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

De titel van dit artikel maakt eigenlijk meteen al duidelijk wat ik van het hippe vegetarische restaurant humus x hortense in Brussel vind: het is voor mij wellicht dè ontdekking van het jaar … Lees meer

Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

Eindelijk is ze er: mijn bespreking van Nonam. Het heeft door de drukte van de voorbije maanden een tijdje geduurd… Maar Nonam was eigenlijk één van de eerste plekken waar we gingen eten toen we naar het Gentse verhuisden … Lees meer

Circus: een nieuw vegetarisch, vegan en glutenvrij restaurant

Circus: een nieuw vegetarisch, vegan en glutenvrij restaurant

Misschien ben jij iemand die, net als ik, altijd een beetje zijn of haar reserves had bij restaurants die zich “vegetarisch, vegan en/of glutenvrij” noemen … Lees meer