Nieuws

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek "De Poëzie Van Hockney" ook uit is, lassen we nog eens zo'n plezante verkoopdag in … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Weekmenu: korte werkweek, groot smaakplezier

De laatste week van mei had er wat zonniger mogen uitzien … Helaas blijft het kwakkelweer aanhouden, met veel wolken en buien op de radar. Maar laten we positief blijven: de natuur snakt naar water na een droog voorjaar, en onze tuinen en landbouwers doen hun voordeel met de regen … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

Dag van de handhygiëne

Maandag 5 mei is de Dag van de Handhygiëne – en als Would Be Chef wil ik jullie met een knipoog toch even herinneren aan iets basics: de handen wassen voor je gaat koken … Lees meer

Empanada's, zo maak je ze zelf!

Empanada's zijn hartige deeghapjes die meestal gevuld zijn met vlees, vis, kaas of groenten. Ze worden gebakken of gefrituurd en komen oorspronkelijk uit Spanje en Latijns-Amerika … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer

IMG_2683

De grootste fout die ik maak bij sporten

Ik sport bijna elke dag. Lange wandelingen, minstens een uur in de gym, vaak meer. Beweging is mijn uitlaatklep, mijn energiebron, mijn ritme. Sommige mensen zeggen dat ik overdrijf – en eerlijk gezegd, soms hebben ze gelijk … Lees meer

Lazarus: van heilige tot kater?

Op 08 april wordt de heilige Lazarus gevierd. Lazarus staat in de christelijke traditie symbool voor zieken, armen en verstotenen. In de Bijbel komen twee figuren voor met deze naam: Lazarus van Bethanië, die door Jezus uit de dood wordt opgewekt, en de bedelaar Lazarus, die na een ellendig leven eindelijk troost vindt in het hiernamaals … Lees meer

Wat maakt Parmezaan zo bijzonder?

Iedereen houdt van parmezaan, ik heb zelf ook altijd een mooi stuk in huis. Zoveel gerechten, niet enkel pasta's, maar bijvoorbeeld ook frietjes, kun je er een geweldige smaakboost mee geven … Lees meer

Wat is een Apple Turnover? Een warm, knapperig gelukje!

Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer

De Caesar Salad: niet Romeins, wél legendarisch

De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Waarom kippenvleugels altijd scoren!

Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon... de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips ...

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer

Het is wereld tapas dag. Maar waar komen tapas vandaan?

Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer

Fish and chips: serveer deze Britse klassieker op een leuke manier thuis

Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer