
ZO SPOELEN WE BRAZILIË DOOR: MET CAIPIRINHA
Kwartfinale op het WK voor onze jongens vanavond. En dat zal wellicht ook weer een taaie worden. Brazilianen zijn voetbalgek en vanavond (deze namiddag plaatselijke tijd) zal een hele trotse natie achter hun elftal staan. Maar dat zal in België niet anders zijn. We geloven in onze Duivels en alles is mogelijk in die spannende wedstrijd die volgens velen al de “finale voor de finale” wordt genoemd.
Van de Japanners hebben we uiteindelijk sushi gemaakt, ook al was dat een taaie bereiding. Brazilianen zijn gek op barbecue, dus als we ze willen grillen in stijl, stop het vuur dan maar al aan. En als we ze niet met een fris Belgisch biertje willen doorspoelen, dan is een caipirinha altijd een lekker idee. Een frisse Braziliaanse cocktail die relatief snel en gemakkelijk te maken is en die op zomerse feestdagen altijd lekker smaakt. En hopelijk klinken we vanavond allemaal op onze geweldige Rode Duivels, wanneer die geschiedenis hebben geschreven tegen de wonderboys van Brazilië. Ik geloof erin, en ga keihard supporteren. En ik hoop dat Neymar niet teveel last heeft van z’n vallende ziekte vanavond…
Bereiding
- Snij de limoen in vier partjes en doe in een stevig glas
- Strooi er de rietsuiker over
- Gebruik een muddler of stamper om het sap in het glas uit de limoen te persen
- Giet hier de cachaça overheen
- Vul het glas tot aan de rand met crushed ice
- Alles nog eens roeren of stirren en het glas tot aan de rand met het ijs bijvullen
Reacties