ZO SPOELEN WE BRAZILIË DOOR: MET CAIPIRINHA
Recept

Zo spoelen we braziliË door: met caipirinha

Dit heb je nodig

  • 4 kwartjes limoen
  • Rietsuiker (2 a 3 lepels) naar smaak
  • Een vol glas crushed ice
  • 40 ml Cachaça. Dit is een Braziliaanse sterke drank gemaakt van rietsuiker.
ZO SPOELEN WE BRAZILIË DOOR: MET CAIPIRINHA

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij de limoen in vier partjes en doe in een stevig glas

2 / 6

Strooi er de rietsuiker over

3 / 6

Gebruik een muddler of stamper om het sap in het glas uit de limoen te persen

4 / 6

Giet hier de cachaça overheen

5 / 6

Vul het glas tot aan de rand met crushed ice

6 / 6

Alles nog eens roeren of stirren en het glas tot aan de rand met het ijs bijvullen

Laat het smaken.

Kwartfinale op het WK voor onze jongens vanavond. En dat zal wellicht ook weer een taaie worden. Brazilianen zijn voetbalgek en vanavond (deze namiddag plaatselijke tijd) zal een hele trotse natie achter hun elftal staan. Maar dat zal in België niet anders zijn. We geloven in onze Duivels en alles is mogelijk in die spannende wedstrijd die volgens velen al de “finale voor de finale” wordt genoemd.

Van de Japanners hebben we uiteindelijk sushi gemaakt, ook al was dat een taaie bereiding. Brazilianen zijn gek op barbecue, dus als we ze willen grillen in stijl, stop het vuur dan maar al aan. En als we ze niet met een fris Belgisch biertje willen doorspoelen, dan is een caipirinha altijd een lekker idee. Een frisse Braziliaanse cocktail die relatief snel en gemakkelijk te maken is en die op zomerse feestdagen altijd lekker smaakt. En hopelijk klinken we vanavond allemaal op onze geweldige Rode Duivels, wanneer die geschiedenis hebben geschreven tegen de wonderboys van Brazilië. Ik geloof erin, en ga keihard supporteren. En ik hoop dat Neymar niet teveel last heeft van z’n vallende ziekte vanavond…

Bereiding

  1. Snij de limoen in vier partjes en doe in een stevig glas
  2. Strooi er de rietsuiker over
  3. Gebruik een muddler of stamper om het sap in het glas uit de limoen te persen
  4. Giet hier de cachaça overheen
  5. Vul het glas tot aan de rand met crushed ice
  6. Alles nog eens roeren of stirren en het glas tot aan de rand met het ijs bijvullen

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer

De frisse en gezonde limonade van Camille

De frisse en gezonde limonade van Camille

Ik kreeg een heerlijke foto van vrienden. Dochter Camille was gisteren in Brugge “gratis limonade” aan het “verkopen”. Enfin, aan het weggeven, aan alle buren die passeerden in de straat … Lees meer

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer