Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Recept

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 komkommer
  • 1 rijpe meloen (bijvoorbeeld type cavaillon)
  • 185 gram verse kruidenkaas met tuinkruiden en look (ik nam de light van Philadelphia, maar er zijn veel alternatieven die ook lekker zijn)
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Schil de komkommer en snij in grote stukken, zorg wel dat je vier lange roerstokjes met schil bewaard, zoals op de foto

2 / 5

Schil ook de meloen, haal de pitjes eruit en snij in grote stukken

3 / 5

Doe de light kaas met look en kruiden samen met de komkommer en de meloen en mix alles smooth met de draadloze staafmixer van KitchenAid

4 / 5

Proef even en breng extra op smaak met peper en zout

5 / 5

Doe het soepje in grote wijnglazen en zet er een komkommer roerstaafje in, en eventueel een klein eetbaar bloempje.

Laat het smaken.

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen. Wat een handig toestel is dat, schitterend gewoon. De naam zegt het zelf, je kunt deze staafmixer heel snel overal gebruiken zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Gewoon zorgen dat die opgeladen is en binnen de kortste keren mix je je soep of sap op alle mogelijke plaatsen in je huis. Op het aanrecht of het keukeneiland, maar ook even makkelijk buiten wanneer je gezellig op het terras of in de buurt van de barbecue aan het kokkerellen bent.

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Voor de gelegenheid heb ik een heerlijk koud soepje gemaakt. In amper twee minuutjes was mijn soepje klaar met amper drie ingrediënten, en het was gewoon super lekker en verfrissend. Echt een topidee voor zomerse dagen. De komkommer, het lekker rijpe meloentje en de kruidenkaas samen geven zo’n lekkere smoothie-structuur waar al je gasten gek op zullen zijn. En als je er dan nog een staafje komkommer inzet en afwerkt met een eetbaar bloempje (die op de foto komen uit onze eigen serre, en ik ben er gewoon super fier op) dan ziet het er ook nog eens feestelijk en chique uit, ook al is het in een wip klaar.

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie
Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Bereiding

  1. Schil de komkommer en snij in grote stukken, zorg wel dat je vier lange roerstokjes met schil bewaard, zoals op de foto
  2. Schil ook de meloen, haal de pitjes eruit en snij in grote stukken
  3. Doe de light kaas met look en kruiden samen met de komkommer en de meloen en mix alles smooth met de draadloze staafmixer van KitchenAid
  4. Proef even en breng extra op smaak met peper en zout
  5. Doe het soepje in grote wijnglazen en zet er een komkommer roerstaafje in, en eventueel een klein eetbaar bloempje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer