Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen. Wat een handig toestel is dat, schitterend gewoon. De naam zegt het zelf, je kunt deze staafmixer heel snel overal gebruiken zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Gewoon zorgen dat die opgeladen is en binnen de kortste keren mix je je soep of sap op alle mogelijke plaatsen in je huis. Op het aanrecht of het keukeneiland, maar ook even makkelijk buiten wanneer je gezellig op het terras of in de buurt van de barbecue aan het kokkerellen bent.
Voor de gelegenheid heb ik een heerlijk koud soepje gemaakt. In amper twee minuutjes was mijn soepje klaar met amper drie ingrediënten, en het was gewoon super lekker en verfrissend. Echt een topidee voor zomerse dagen. De komkommer, het lekker rijpe meloentje en de kruidenkaas samen geven zo’n lekkere smoothie-structuur waar al je gasten gek op zullen zijn. En als je er dan nog een staafje komkommer inzet en afwerkt met een eetbaar bloempje (die op de foto komen uit onze eigen serre, en ik ben er gewoon super fier op) dan ziet het er ook nog eens feestelijk en chique uit, ook al is het in een wip klaar.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer