Chocolade Milkshake
Recept

Chocolade Milkshake

Dit heb je nodig

  • 2 grote bollen chocolade-ijs
  • 1/2 kopje melk (je kunt volle melk, halfvolle melk of zelfs plantaardige melk gebruiken)
  • 2 el ongezoete cacaopoeder
  • 2 el suiker
  • Eventueel wat chocoladeschraapsel of slagroom
Chocolade Milkshake

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Doe de chocolade-ijsbollen met de melk de cacaopoeder en de suiker in een blender.

2 / 5

Blend alles op hoge snelheid tot je een gladde, romige consistentie krijgt.

3 / 5

Proef de milkshake en voeg indien nodig nog een beetje suiker toe.

4 / 5

Giet de chocolademilkshake in een groot glas en drink met een rietje.

5 / 5

Afwerken kan altijd met chocoladerasp of schilfers, wat cacoapoeder of slagroom.

Laat het smaken.

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons. Maar met chocolade is zo’n milkshake zeker even lekker. Hier is een eenvoudig recept voor het maken van een heerlijke chocolademilkshake

Bereiding

  1. Doe de chocolade-ijsbollen met de melk de cacaopoeder en de suiker in een blender.
  2. Blend alles op hoge snelheid tot je een gladde, romige consistentie krijgt.
  3. Proef de milkshake en voeg indien nodig nog een beetje suiker toe.
  4. Giet de chocolademilkshake in een groot glas en drink met een rietje.
  5. Afwerken kan altijd met chocoladerasp of schilfers, wat cacoapoeder of slagroom.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer

De frisse en gezonde limonade van Camille

De frisse en gezonde limonade van Camille

Ik kreeg een heerlijke foto van vrienden. Dochter Camille was gisteren in Brugge “gratis limonade” aan het “verkopen”. Enfin, aan het weggeven, aan alle buren die passeerden in de straat … Lees meer

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer

ZO SPOELEN WE BRAZILIË DOOR: MET CAIPIRINHA

Zo spoelen we braziliË door: met caipirinha

Kwartfinale op het WK voor onze jongens vanavond. En dat zal wellicht ook weer een taaie worden. Brazilianen zijn voetbalgek en vanavond (deze namiddag plaatselijke tijd) zal een hele trotse natie achter hun elftal staan … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer