Tomaat garnaal is één van mijn favoriete klassiekers in de lekkere Belgische keuken. Een heerlijk feestelijk gerecht, liefst met wat frietjes bij en wat mayonaise, en een goed glas witte wijn. Waneer de terrassen straks weer opengaan zal ik zo’n zalige tomates crevettes zeker nog eens gaan eten in de lentezon.
Wanneer je zelfs eens origineel aan de slag wil gaan met dit traditionele Belgische gerecht moet je zeker eens deze zalige versie proberen. Ik meng king crab met lente-ui, het wit van enkele hoeve-eitjes, bieslook en de zalige nieuwe mayonaise van Vandemoortele. Die is 100 procent Belgisch en zonder kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Ik gebruik de mayonaise niet enkel in de krab-vulling, maar ik serveer uiteraard ook nog een lekker lepeltje van deze mayonaise met citroen bij de frietjes.
Klik hier en maak zelf kans op Would Be Chef op een héérlijk mayonaise pakket van Vandemoortele!
Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer
De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat subtiele zoetheid … Lees meer
Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer