Gevulde tomaat met king crab #collab
Recept

Gevulde tomaat met king crab #collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 4 mooie tomaten (type coeur de boeuf)
  • 200 gr king crab
  • 2 lente-uitjes
  • 3 hoeve-eitjes
  • 3 el mayonaise van Vandemoortele
  • Een paar takjes verse bieslook
  • Peper en zout
  • Frietjes
Gevulde tomaat met king crab #collab

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Leg de smaakvolle tomaten (type coeur de boeuf) een tiental seconden in kokend water, zo zul je ze net iets makkelijker kunnen ontvellen.

2 / 6

Hak de king crab fijn, net als de lente-uitjes.

3 / 6

Kook de eitjes hard. Haal de schaal van de eitjes. Haal de dooier uit het ei en hak het eiwit fijn.

4 / 6

Meng de krab met de lente-ui, het wit van de eieren, meng er de mayonaise van Vandemoortele onder, en snipper er de bieslook onder

5 / 6

De krab-vulling afkruiden met peper en een snufje zout

6 / 6

Vul de tomaten met de krab en serveer er de versgebakken frietjes bij.

Laat het smaken.

Tomaat garnaal is één van mijn favoriete klassiekers in de lekkere Belgische keuken. Een heerlijk feestelijk gerecht, liefst met wat frietjes bij en wat mayonaise, en een goed glas witte wijn. Waneer de terrassen straks weer opengaan zal ik zo’n zalige tomates crevettes zeker nog eens gaan eten in de lentezon.

Wanneer je zelfs eens origineel aan de slag wil gaan met dit traditionele Belgische gerecht moet je zeker eens deze zalige versie proberen. Ik meng king crab met lente-ui, het wit van enkele hoeve-eitjes, bieslook en de zalige nieuwe mayonaise van Vandemoortele. Die is 100 procent Belgisch en zonder kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Ik gebruik de mayonaise niet enkel in de krab-vulling, maar ik serveer uiteraard ook nog een lekker lepeltje van deze mayonaise met citroen bij de frietjes.

Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab

Klik hier en maak zelf kans op Would Be Chef op een héérlijk mayonaise pakket van Vandemoortele!

Bereiding

  1. Leg de smaakvolle tomaten (type coeur de boeuf) een tiental seconden in kokend water, zo zul je ze net iets makkelijker kunnen ontvellen.
  2. Hak de king crab fijn, net als de lente-uitjes.
  3. Kook de eitjes hard. Haal de schaal van de eitjes. Haal de dooier uit het ei en hak het eiwit fijn.
  4. Meng de krab met de lente-ui, het wit van de eieren, meng er de mayonaise van Vandemoortele onder, en snipper er de bieslook onder
  5. De krab-vulling afkruiden met peper en een snufje zout
  6. Vul de tomaten met de krab en serveer er de versgebakken frietjes bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer