Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht
Recept

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Dit heb je nodig 4 personen

  • 5dl kokosmelk
  • 250g witte chocolade
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 kardemonpeulen, de zaadjes
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 4 rijpe passievruchten
Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuten. Belangrijk is dat het water goed koud is, in warm water gaat de gelatine namelijk meteen oplossen en dat willen we niet.

2 / 7

Verwarm de kokosmelk samen met de witte chocolade au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Haal het potje van het vuur en voeg de geplette kardemon en kokosrasp toe.

3 / 7

Laat het mengsel wat afkoelen.

4 / 7

Knijp de zacht geworden gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het nog warme mengsel.

5 / 7

Blijf roeren tot de blaadjes goed opgelost zijn.

6 / 7

Vul de glazen met de pana cotta en laat een 3-tal uren opstijven in de koelkast.

7 / 7

Voor de afwerking snij je de passievruchten middendoor, haal het vruchtvlees eruit en verdeel over de oppervlakte van de inmiddels opgesteven panna cotta.

Laat het smaken.

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm. In dit recept gebruiken we de kardemonzaadjes die in de peulen zitten.

Verwijder de zaadjes uit de peulen, breek ze open en plet ze zodat de smaken vrijkomen. De panna cotta wordt geserveerd in glazen of kommetjes, afhankelijk van de inhoud heb je met dit recept voldoende voor 4 tot 6 glazen. De combinatie van dit toetje met kokosmelk, witte chocolade en passievrucht is verrassend en verrukkelijk.

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuten. Belangrijk is dat het water goed koud is, in warm water gaat de gelatine namelijk meteen oplossen en dat willen we niet.
  2. Verwarm de kokosmelk samen met de witte chocolade au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Haal het potje van het vuur en voeg de geplette kardemon en kokosrasp toe.
  3. Laat het mengsel wat afkoelen.
  4. Knijp de zacht geworden gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het nog warme mengsel.
  5. Blijf roeren tot de blaadjes goed opgelost zijn.
  6. Vul de glazen met de pana cotta en laat een 3-tal uren opstijven in de koelkast.
  7. Voor de afwerking snij je de passievruchten middendoor, haal het vruchtvlees eruit en verdeel over de oppervlakte van de inmiddels opgesteven panna cotta.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer