Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Recept

Hummus van rode biet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr gekookte rode biet (voorverpakt)
  • 350 gr kikkererwten gespoeld
  • 2 el tahin
  • 2 teentjes look
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse rozemarijn
  • 50 gr Griekse Yoghurt
  • Eventueel wat komijn
  • 150 gr zachte geitenkaas (type Chavroux)
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas. Een prachtige smaakcombinatie, die dit vegetarische gerecht extra diepte en pit geeft.
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
  Bereiding  

6 stappen

1 / 6

Haal de kikkererwten uit het blik of de bokaal en spoel in een vergiet

2 / 6

Doe de schil van de twee teentjes look.

3 / 6

Haal de blaadjes van de rozemarijn

4 / 6

Doe de kant- en klare rode biet met het sap in de verpakking, en de rest van de ingrediënten in een blender.

5 / 6

Je mag alle ingrediënten blenden.

6 / 6

Serveer in een potje, drup er nog wat olijfolie op en wat Griekse Yoghurt, werk af met wat verse kruiden, en serveer bij het aperitief met crackers of broodstengels of serveer bij slaatjes of bij heerlijke groenteschotels

Laat het smaken.

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas. Een prachtige smaakcombinatie, die dit vegetarische gerecht extra diepte en pit geeft.

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Bereiding

  1. Haal de kikkererwten uit het blik of de bokaal en spoel in een vergiet
  2. Doe de schil van de twee teentjes look.
  3. Haal de blaadjes van de rozemarijn
  4. Doe de kant- en klare rode biet met het sap in de verpakking, en de rest van de ingrediënten in een blender.
  5. Je mag alle ingrediënten blenden.
  6. Serveer in een potje, drup er nog wat olijfolie op en wat Griekse Yoghurt, werk af met wat verse kruiden, en serveer bij het aperitief met crackers of broodstengels of serveer bij slaatjes of bij heerlijke groenteschotels

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer