Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Recept

Hummus van rode biet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr gekookte rode biet (voorverpakt)
  • 350 gr kikkererwten gespoeld
  • 2 el tahin
  • 2 teentjes look
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse rozemarijn
  • 50 gr Griekse Yoghurt
  • Eventueel wat komijn
  • 150 gr zachte geitenkaas (type Chavroux)
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas. Een prachtige smaakcombinatie, die dit vegetarische gerecht extra diepte en pit geeft.
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
  Bereiding  

6 stappen

1 / 6

Haal de kikkererwten uit het blik of de bokaal en spoel in een vergiet

2 / 6

Doe de schil van de twee teentjes look.

3 / 6

Haal de blaadjes van de rozemarijn

4 / 6

Doe de kant- en klare rode biet met het sap in de verpakking, en de rest van de ingrediënten in een blender.

5 / 6

Je mag alle ingrediënten blenden.

6 / 6

Serveer in een potje, drup er nog wat olijfolie op en wat Griekse Yoghurt, werk af met wat verse kruiden, en serveer bij het aperitief met crackers of broodstengels of serveer bij slaatjes of bij heerlijke groenteschotels

Laat het smaken.

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas. Een prachtige smaakcombinatie, die dit vegetarische gerecht extra diepte en pit geeft.

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie
Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Bereiding

  1. Haal de kikkererwten uit het blik of de bokaal en spoel in een vergiet
  2. Doe de schil van de twee teentjes look.
  3. Haal de blaadjes van de rozemarijn
  4. Doe de kant- en klare rode biet met het sap in de verpakking, en de rest van de ingrediënten in een blender.
  5. Je mag alle ingrediënten blenden.
  6. Serveer in een potje, drup er nog wat olijfolie op en wat Griekse Yoghurt, werk af met wat verse kruiden, en serveer bij het aperitief met crackers of broodstengels of serveer bij slaatjes of bij heerlijke groenteschotels

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer