Cake 2
Recept

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

Dit heb je nodig

  • 5 eieren
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 250 gr melkerijboter
  • 250 gr kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
Cake 2

Bereiding

4 stappen

1 / 4

De boter, suiker, eierdooiers en het pakje vanillesuiker door elkaar roeren en de bloem toevoegen.

2 / 4

Klop het eiwit tot sneeuw en voeg bij het beslag.

3 / 4

Boter de vorm in, bestrijk met bloem en stop in de oven op de onderste rail gedurende 45 min op 190 gr.

4 / 4

Laat nog 15 min uitdampen in de oven.

Laat het smaken.

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama. Klassieker dan dit zul je je cake niet vinden. Belangrijk zijn de gelijke delen van de vier ingrediënten en dan kan het bijna niet fout gaan. We kregen deze zalige cake zo vaak geserveerd op zon- en feestdagen bij ons thuis, en de geur zal ik nooit vergeten, al word ik 100.

Je kunt Mijn Mama’s Kookboek nog steeds kopen op www.silenro.be 

Bereiding

  1. De boter, suiker, eierdooiers en het pakje vanillesuiker door elkaar roeren en de bloem toevoegen.
  2. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg bij het beslag.
  3. Boter de vorm in, bestrijk met bloem en stop in de oven op de onderste rail gedurende 45 min op 190 gr.
  4. Laat nog 15 min uitdampen in de oven.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer