Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui
Recept

Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Dit heb je nodig 4 personen

Voorgerecht voor 4 pers,
  • 4 gerookte forelfilets
  • 16 gekookte spruitjes
  • 1 bosje waterkers
  • 8 gekookte krieltjes
  • 2 el Mayonaise
  • 2 el Mosterd
  • 2 el Room of soja room
  • Citroensap
  • Peper en zout
Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Dresseer de pittige waterkers op bordjes.

2 / 6

Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!

3 / 6

Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?

4 / 6

Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.

5 / 6

Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.

6 / 6

Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Laat het smaken.

In de zomer vinden we het natuurlijk lekker om eens een licht slaatje te eten. Maar in de herfst of in de winter een slaatje eten, dat zijn we eigenlijk niet zo gewoon. Maar toch kun je ook wanneer het buiten herfstig is eens een lekker slaatje op het menu zetten. Maar ik vind het dan wel fijn om met typische winteringrediënten aan de slag te gaan.

Mijn goede vriend Patrick, die een uitstekende hobbyhok is, kwam met deze zelfbedachte wintersla op de proppen, en eerlijk gezegd: ik heb er ondertussen ook al bij veel gasten mee kunnen scoren.

Het is een voorgerecht, maar niks mag je tegen houden om de ingrediënten te verdubbelen en er een lekkere maaltijdsalade van te maken. Je kunt deze salade koud eten, maar lauw is ze minstens zo lekker…

Bereiding

  1. Dresseer de pittige waterkers op bordjes.
  2. Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!
  3. Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?
  4. Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.
  5. Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.
  6. Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer