Gevulde inktvis met merguez en couscous van op njam!
Recept

Gevulde inktvis met merguez en couscous van op njam!

Dit heb je nodig 4 personen

Ingrediënten VOOR DE TOMAATJES
  • 20-tal trostomaatjes
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 2 teentjes look
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 snuifje suiker
Ingrediënten voor de inktvis
  • 4 inktvistubes
  • 4 merguezworsten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 10-tal zongedroogde tomaatjes
  • Enkele blaadjes citroentijm
  • 250 gr couscous
  • 250 gr water
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 snuifje garam masala
  • 1 snuifje tandoori kruiden
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 5 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • Enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
Ingrediënten voor de aioli
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 250 ml olijfolie
 Ingrediënten voor Voor de tempura van inktvistentakels
  • 10-tal Tentakels
  • 150 ml ijswater
  • 2 el tempurabloem
  • Olie om te frituren
Gevulde inktvis met merguez en couscous van op njam!

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Doe de trostomaatjes in een schaal.

2 / 16

Voeg er alle aromaten aan toe en plaats ze gedurende 2 uur in de oven op 90 graden.

3 / 16

Maak de inktvistubes schoon. Hak de tentakels fijn.

4 / 16

Knijp de merguezworstjes uit en verzamel het gehakt in een kom.

5 / 16

Hak een sjalotje, een teentje look en een rood chilipepertje fijn. Stoof glazig in een scheutje olijfolie.

6 / 16

Voeg het merguezgehakt, de inktvistentakels, de zongedroogde tomaatjes en de citroentijm toe. Laat gaar stoven.

7 / 16

Doe de couscous samen met het water, kurkuma, garam masala, tandoori kruiden, verse tijm en rozemarijn in een stoomovenpan.

8 / 16

Stoom de couscous gedurende 2 minuten op 180 graden.

9 / 16

Verwijder de verse kruiden en meng vervolgens de couscous met het merguezgehakt, de Parmezaanse kaas, fijngehakte munt en fijngehakte basilicum.

10 / 16

Vul de inktvistubes op met het mengsel van couscous en gehakt.

11 / 16

Sluit de tubes met een houten prikker.

12 / 16

Grill de inktvistubes kort op de barbecue en leg ze vervolgens in een ovenschaal.

13 / 16

Giet er wat tomatenpassata, bestrooi met verse kruiden en voeg de geroosterde tomaatjes toe. Plaats nog 20 minuutjes in de oven op 100 graden.

14 / 16

Voor de aioli: Mix het eitje samen met het teentje look. Voeg er straalsgewijs tijdens het mixen de olijfolie aan toe.

15 / 16

Schik de inktvistubes samen met de tomaatjes en een lepeltje van de tomatensaus op een bord.

16 / 16

Werk af met de tempura van van inktvistenktakels.

Laat het smaken.

Deze had je nog van mij tegoed. Vorige zondag werd de allerlaatste aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” met Roger van Damme en mezelf uitgezonden op njam! Als laatste gerecht maakte ik samen met Roger een pure smaakbom die me doet denken aan Barcelona. Ik maak de combinatie van inktvis en merguez. Een combinatie die je zelf ook echt eens moet proberen. De extra’s die Roger aan m’n basisrecept toevoegde maakten het echt af.

“Van Passie Tot Perfectie”, kookprogramma van Sven Ornelis en Roger van Damme, Njam!TV, zondag om 08:30, 16:30 en 22:40. Het programma wordt nog meermaals herhaald door de week. Voor meer informatie surf naar www.njam.tv

Bereiding

  1. Doe de trostomaatjes in een schaal.
  2. Voeg er alle aromaten aan toe en plaats ze gedurende 2 uur in de oven op 90 graden.
  3. Maak de inktvistubes schoon. Hak de tentakels fijn.
  4. Knijp de merguezworstjes uit en verzamel het gehakt in een kom.
  5. Hak een sjalotje, een teentje look en een rood chilipepertje fijn. Stoof glazig in een scheutje olijfolie.
  6. Voeg het merguezgehakt, de inktvistentakels, de zongedroogde tomaatjes en de citroentijm toe. Laat gaar stoven.
  7. Doe de couscous samen met het water, kurkuma, garam masala, tandoori kruiden, verse tijm en rozemarijn in een stoomovenpan.
  8. Stoom de couscous gedurende 2 minuten op 180 graden.
  9. Verwijder de verse kruiden en meng vervolgens de couscous met het merguezgehakt, de Parmezaanse kaas, fijngehakte munt en fijngehakte basilicum.
  10. Vul de inktvistubes op met het mengsel van couscous en gehakt.
  11. Sluit de tubes met een houten prikker.
  12. Grill de inktvistubes kort op de barbecue en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
  13. Giet er wat tomatenpassata, bestrooi met verse kruiden en voeg de geroosterde tomaatjes toe. Plaats nog 20 minuutjes in de oven op 100 graden.
  14. Voor de aioli: Mix het eitje samen met het teentje look. Voeg er straalsgewijs tijdens het mixen de olijfolie aan toe.
  15. Schik de inktvistubes samen met de tomaatjes en een lepeltje van de tomatensaus op een bord.
  16. Werk af met de tempura van van inktvistenktakels.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer