De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kleine Kabocha pompoenen
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • Jasmijn rijst
  • een handje champignons
  • pijnboompitten
  • 4 lepels fetakaas
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten. Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt! Bereiding

15 stappen

1 / 15

Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.

2 / 15

Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.

3 / 15

Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.

4 / 15

Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.

5 / 15

Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.

6 / 15

Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.

7 / 15

Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.

8 / 15

Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.

9 / 15

Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.

10 / 15

Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.

11 / 15

Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.

12 / 15

Zet het vuur uit.

13 / 15

Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.

14 / 15

Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.

15 / 15

Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Laat het smaken.

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten.

Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt!

Bereiding

  1. Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.
  2. Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.
  3. Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.
  4. Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.
  5. Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.
  6. Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.
  7. Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.
  8. Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.
  9. Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.
  10. Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.
  11. Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.
  12. Zet het vuur uit.
  13. Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.
  14. Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.
  15. Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer