Appie On Tour: Vegetarische Burger
Recept

Vegetarische Burger

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 veggieburgers
  • Een ui
  • Een doosje zongedroogde tomaatjes
  • 8 verse kerstomaatjes
  • Enkele lepels ketchup
  • Een bolletje mozzarella
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
Appie On Tour: Vegetarische Burger

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Grill de vegetarische burger op de barbecue.

2 / 9

Snipper de ui en stoof die wat aan.

3 / 9

Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.

4 / 9

Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.

5 / 9

Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.

6 / 9

Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 

7 / 9

Leg daar de gegrilde veggie-burger op.

8 / 9

Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.

9 / 9

Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Laat het smaken.

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak. En het komt onze gezondheid maar ook het klimaat ten goede, niks verkeerd mee dus.

Deze vegetarische burger heeft veel Italiaanse charme. De salsa van tomaatjes , de mozzarella en de basilicum maken deze burger lekker smeuïg en hartig tegelijk. Maak de barbecue maar al lekker warm, en verwen je familie of je gasten eens een keertje zonder vlees, maar zeker net zo lekker. Wedden dat ze gaan smullen?

Bereiding

  1. Grill de vegetarische burger op de barbecue.
  2. Snipper de ui en stoof die wat aan.
  3. Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.
  4. Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.
  5. Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.
  6. Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 
  7. Leg daar de gegrilde veggie-burger op.
  8. Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.
  9. Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer