Appie On Tour: Vegetarische Burger
Recept

Vegetarische Burger

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 veggieburgers
  • Een ui
  • Een doosje zongedroogde tomaatjes
  • 8 verse kerstomaatjes
  • Enkele lepels ketchup
  • Een bolletje mozzarella
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
Appie On Tour: Vegetarische Burger

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Grill de vegetarische burger op de barbecue.

2 / 9

Snipper de ui en stoof die wat aan.

3 / 9

Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.

4 / 9

Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.

5 / 9

Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.

6 / 9

Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 

7 / 9

Leg daar de gegrilde veggie-burger op.

8 / 9

Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.

9 / 9

Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Laat het smaken.

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak. En het komt onze gezondheid maar ook het klimaat ten goede, niks verkeerd mee dus.

Deze vegetarische burger heeft veel Italiaanse charme. De salsa van tomaatjes , de mozzarella en de basilicum maken deze burger lekker smeuïg en hartig tegelijk. Maak de barbecue maar al lekker warm, en verwen je familie of je gasten eens een keertje zonder vlees, maar zeker net zo lekker. Wedden dat ze gaan smullen?

Bereiding

  1. Grill de vegetarische burger op de barbecue.
  2. Snipper de ui en stoof die wat aan.
  3. Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.
  4. Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.
  5. Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.
  6. Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 
  7. Leg daar de gegrilde veggie-burger op.
  8. Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.
  9. Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer