Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Recept

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon 3 a 4 gedroogde cannelloni
  • 300 gram jonge spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Nootmuskaat
  • Een tak rozemarijn
  • 100 gram blauwe kaas
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaan
  • 6 a 8 walnoten
  • 250 gram passata di pomodore
Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.

2 / 9

Voeg de spinazie toe en laat die slinken.

3 / 9

Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.

4 / 9

Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.

5 / 9

Vul de cannelloni’s met het mengsel.

6 / 9

Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.

7 / 9

Leg er de cannelloni op.

8 / 9

Giet er de rest van de passata tussen en over.

9 / 9

De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

 

2 stappen

1 / 2

Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren

2 / 2

Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Laat het smaken.

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas.

Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak.

Maar wanneer het buiten koud is en je gewoon erg smakelijk wil eten dan is dit zeker een toppertje.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.
  2. Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
  3. Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.
  4. Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.
  5. Vul de cannelloni’s met het mengsel.
  6. Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.
  7. Leg er de cannelloni op.
  8. Giet er de rest van de passata tussen en over.
  9. De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

Dresseren

 

  1. Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren
  2. Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer