ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA
Recept

Zeebarbeel met chorizo en toast van tomaat en mozzarella

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de vis
  • 8 filets van zeebarbeel
  • 12 plakjes chorizo
 
Voor de toast met tomaat
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • een takje verse rozemarijn
  • 10 verse kerstomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el ketchup
  • sneetjes brood
  • 4 plakjes mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum
ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 / 3

Beleg de filets van zeebarbeel met plakjes chorizo en laat ze garen in de voorverwarmde oven. Het vet dat uit de plakjes chorizo zal druppen, is een soort van pikante olie die de vis, die vanzelf al een aardse smaak heeft, zo’n lekkere, pittige, mediterrane smaak zal geven.

3 / 3

Serveer er een toast bij met tomaat. Fruit daarvoor de stukjes sjalot en het teentje look met verse rozemarijn in de pan, en voeg er nadien evenveel verse als zongedroogde tomaatjes en de ketchup aan toe. Laat mooi indikken.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer op de gegrilde sneetjes brood, die je met een plakje mozzarella even kort onder een hele hete grill zet.

2 / 2

Werk af met een blaadje basilicum.

Laat het smaken.

Rode poon en zeebarbeel zijn twee verschillende vissen die wel eens met elkaar verward worden. Wellicht wordt de zeebarbeel vaak rode poon genoemd omdat de vis zo’n mooi rood velletje heeft. Maar goed, voor dit gerecht heb je wel degelijk de filetjes van zeebarbeel nodig. Die zijn bijna het hele jaar door te koop, en zelfs uit de diepvries zijn ze prima.

Als je ze vers van de visboer koopt, laat de graatjes er dan wel uithalen, want die zijn nogal venijnig. Zeebarbeel heeft een lekkere aardse smaak, en door ze in de oven te bereiden met de plakjes chorizo krijgen ze extra pit. De toast van tomaat en mozarella met rozemarijn erbij geeft een mooi zacht en hartig extraatje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Beleg de filets van zeebarbeel met plakjes chorizo en laat ze garen in de voorverwarmde oven. Het vet dat uit de plakjes chorizo zal druppen, is een soort van pikante olie die de vis, die vanzelf al een aardse smaak heeft, zo’n lekkere, pittige, mediterrane smaak zal geven.
  3. Serveer er een toast bij met tomaat. Fruit daarvoor de stukjes sjalot en het teentje look met verse rozemarijn in de pan, en voeg er nadien evenveel verse als zongedroogde tomaatjes en de ketchup aan toe. Laat mooi indikken.

Dresseren

  1. Serveer op de gegrilde sneetjes brood, die je met een plakje mozzarella even kort onder een hele hete grill zet.
  2. Werk af met een blaadje basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer