Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.
Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer
Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer
De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat subtiele zoetheid … Lees meer
Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer