EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE
Recept

Een slaatje in een ijshoorntje

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hoorntjes, de zwarte zijn leuk, maar gewone kunnen ook
  • 2 kreeftjes (enkel de pootjes zijn voldoende, maar als je het copieuzer wil, kun je ook de staart versnijden)
  • ½ papaja
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el honing
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 el whisky
  • De zeste van ½ limoen
  • Een handvol frisée-salade
EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).

2 / 7

Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.

3 / 7

Hak of snij ze in kleine stukjes.

4 / 7

Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.

5 / 7

Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.

6 / 7

Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.

7 / 7

Rasp er wat zeste van limoen over.

Laat het smaken.

Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.

Bereiding

  1. Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).
  2. Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.
  3. Hak of snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.
  5. Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.
  6. Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.
  7. Rasp er wat zeste van limoen over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer