BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD
Recept

Balletjes in rode wijn en graanmosterd

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 3 el graanmosterd
  • 2 el ketchup
  • 1 half chilipepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 1 klontje boter
  • Bladpeterselie
BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Begin met je gemengd gehakt lekker te kruiden. Met peper en zout, en ik doe er zelfs al een lepeltje graanmosterd onder. En voor de liefhebbers van iets pittiger eten kan een half fijngehakt chilipepertje ook wonderen verrichten.

2 / 10

Rol de balletjes ongeveer even groot als pingpongballetjes

3 / 10

Ik stoom ze dan kort, maar pocheren kan ook.

4 / 10

Vervolgens bak je de balletjes in de pan in wat olijfolie

5 / 10

Voeg al snel het glas rode wijn toe en de 2 eetlepels graanmosterd

6 / 10

Laat wat inkoken

7 / 10

Voeg de twee eetlepels ketchup toe en laat wat inkoken

8 / 10

Roer uiteindelijk een klontje boter onder de saus om die wat glanzend te maken

9 / 10

Werk af met veel fijngesnipperde bladpeterselie

10 / 10

Serveer in een diep bord met een stuk brood bij of geroosterde aardappeltjes

Laat het smaken.

Weinig gerechten verdienen zo hard het label “comfortfood” als balletjes. Luikse balletjes zijn absoluut een lekkernij, met hun saus op basis van Luikse siroop en azijn. Je kunt je balletjes uiteraard ook klassiek in tomatensaus maken, met puree of een frietje bij. Heerlijk. Maar waarom ze niet eens bereiden in een rode wijnsausje met graanmosterd? Je zult zien: dit is een verrassende variatie op een klassiek thema, en het geeft de balletjes een beetje extra punch.

Bereiding

  1. Begin met je gemengd gehakt lekker te kruiden. Met peper en zout, en ik doe er zelfs al een lepeltje graanmosterd onder. En voor de liefhebbers van iets pittiger eten kan een half fijngehakt chilipepertje ook wonderen verrichten.
  2. Rol de balletjes ongeveer even groot als pingpongballetjes
  3. Ik stoom ze dan kort, maar pocheren kan ook.
  4. Vervolgens bak je de balletjes in de pan in wat olijfolie
  5. Voeg al snel het glas rode wijn toe en de 2 eetlepels graanmosterd
  6. Laat wat inkoken
  7. Voeg de twee eetlepels ketchup toe en laat wat inkoken
  8. Roer uiteindelijk een klontje boter onder de saus om die wat glanzend te maken
  9. Werk af met veel fijngesnipperde bladpeterselie
  10. Serveer in een diep bord met een stuk brood bij of geroosterde aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer