DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG
Recept

De frigo is leeg dankzij deze taart van bladerdeeg

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een vierkant stuk bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • Restjes Jamon Iberico
  • Enkele plakjes kippenfilet
  • Kerstomaatjes
  • 1 ui
  • Een halve blok feta
  • Bladpeterselie
  • Peper en zout
DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes

2 / 10

Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper

3 / 10

Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”

4 / 10

Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn

5 / 10

Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie

6 / 10

Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie

7 / 10

Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.

8 / 10

Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven

9 / 10

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

10 / 10

Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Laat het smaken.

Voila, mijn vakantie in Barcelona is over. Zometeen neem ik het vliegtuig en begint voor mij weer het ook erg plezierige leven van DJ-sets in het weekend, vroeg opstaan in de week, radio maken, en hopelijk ook nog wat genieten van de Belgische zomer. Ik heb de flat netjes gekuist en vooral mijn frigo in Barcelona leeg gemaakt.

Omdat ik een bloedhekel aan verspillen heb, heb ik met de restjes een soort van bladerdeegtaart gemaakt. Ik heb het met de ingrediënten gedaan die ik nog in mijn ijskast liggen had, maar je kunt zelf uiteraard met andere lekkere dingen ook aan de slag! Geniet er van, en ook van jouw vakantie!

Bereiding

  1. Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes
  2. Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper
  3. Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”
  4. Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn
  5. Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie
  6. Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie
  7. Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.
  8. Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven
  9. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  10. Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer